Just nu pågår U21-EM i fotboll i Polen.

Sverige har spelat en match, i fredags blev det 0–0 mot England. Det svenska målet vaktades av Jönköpings Södras målvakt Anton Cajtoft. När Jnytt når Cajtoft på söndagseftermiddagen har han precis vilat och ligger på rummet och tittar på fotbollskrönikor tillsammans med rumskompisen Joakim Nilsson (till vardags i Elfsborg).

Anton Cajtoft och Filip Dagerstål klappar om Linus Wahlquist efter fredagens match mot England. En match som slutade 0–0 och där Wahlquist missade en straff.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

– VM –98 har vi kollat på, vi betar av några här. Vi ligger och tar det rätt lugnt, säger han till Jnytt.

I morgon väntar en stekhet match för Sverige – då ställs laget mot hemmanationen Polen. Ett lag som har hamnat i brygga efter att man förlorade öppningsmatchen mot Slovakien med 2–0.

– Det kommer att bli en tuff match, Polen är aggressiva. De kommer nog sätta en hög press, de måste ju ta tre poäng för att ha någon chans, svårt att säga hur de ska göra, säger Anton Cajtoft som inte vet om det blir han som vaktar målet i morgondagens match.

Annons

– Vi har inte fått någon startelva, det får vi besked om under dagen i morgon.

I fredags spelade alltså Sverige 0–0 mot England - och det var Anton Cajtofts första EM-match.

– Jag tycker att det fungerade bra, connection med backlinjen och övriga spelare funkade bra. Vi visste att de är starka på fasta situationer, men jag är nöjd med min insats.

Förutom sin egen insats var han också nöjd med de svenska fansens insats.

– Det var häftigt, det ger väldigt mycket energi att ha dem i ryggen, fantastisk uppslutning. Det uppskattar man som spelare, säger han om de tusentals svenska supportrar som har tagit sig till Polen.

Hur har ni det annars då?

– Vi har det jättebra, fantastiska planer, bra hotell och härligt grupp, säger Anton Cajtoft som berättar att söndagen har varit av det lugnare slaget.

Laget hade under förmiddagen en liten kortare genomgång av Polen, sedan tränade man innan det var dags för lunch och vila. Under kvällen blir det mer matchförberedande aktiviteter.