Annons

Ceasar Augustsson älskar teater och har sedan tre år tillbaka varit med i Teaterstickorna. Drömmen är att även kunna jobba som skådespelare när han blir stor och därför såg han det som en stor möjlighet när han såg att det söktes skådespelare till årets julkalender ”Jakten på tidskristallen”.

Han skickade in en film på sig själv och fick snart besked om att han fick komma på audition i Spånga.

– Jag var där för att försöka få en roll som en mobbare på en skola. Jag skulle säga tre meningar. Jag fick inte den rollen, men fick spela en annan klasskamrat som är snäll. Jag var först lite nervös, men det gick över direkt. Jag är ju van vid att stå på scen, berättar Ceasar Augustsson.

Tiden stannar

Ceasars karaktär spelar en klasskamrat till huvudrollen Lima. Årets julkalender handlar om tre barn som går på en skola för barn med unika egenskaper. Plötsligt stannar tiden dagen innan julafton och barnen är världens sista hopp. Ceasar Augustsson berättar att årets julkalender innehåller mycket humor.

Annons

– Jag är med i avsnitt ett och 16 och kommer att vara med när barnen är på jorden, innan de ger sig ut i rymden, berättar Ceasar Augustsson.

Ceasar Augustsson

Ålder: Tio år, men fyller snart elva år.

Intressen: Teater, fotboll, speedway.

Husdjur: Sköldpad..

Ceasar Augustsson

Ålder: Tio år, men fyller snart elva år.

Intressen: Teater, fotboll, speedway.

Husdjur: Sköldpaddan Molly, de två mössen Snövit och Brunis och familjens hund Ludde.

Ceasar om omtagningarna vid inspelningen: ”Avsnitt ett gjordes om sex gånger, men avsnitt 16 bara en gång”.

Ceasar om kompisarnas reaktioner: ”Först trodde de att jag hittade på, sedan sa de att jag skulle bli känd.”

Familjen tycker att det är mycket spännande att han fått en roll i julkalendern och säger att de kommer sitta bänkade framför tv:n när julkalendern har premiär 1 december.

Inspelningarna kommer att pågå fram till 5 maj, men eftersom julkalendern ska utspela sig på vintern fick några scener spelas in redan nu när chanserna för att det är snö är större.

Vill gärna synas

För Ceasar Augustsson är det en tradition att titta på julkalendern när den visas och en av favoriterna bland de julkalendrar som han har sett är ”Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst”.

Varför ville du vara med i årets julkalender?

– Jag gillar att synas och vill gärna att andra ska känna till mig. Jag gillar känslan som jag får när jag står på scen.

Ceasar Augustsson berättar att han själv inte vet vad som händer i resten av julkalendern, efter den sista scenen där han är med. Därför tycker han att det ändå ska bli spännande att se vad som händer på tv. Och att se sig själv på tv blir förstås en helt ny erfarenhet.

– Jag kommer sitta och peka och ropa ”Där är jag!”.

Hör Ceasar Augustsson berätta om sin roll i julkalendern.