Annons

Sedan tidigare har både Tui och Ving flyg som avgår från Jönköping. Efter några års uppehåll är nu Apollo tillbaka. De kommer erbjuda direktflyg från Jönköping Airport till Zakynthos.

– Fantastiskt glädjande, en riktig pangnyhet. Att vi nu kan erbjuda en ny och så pass spännande destination som Zakhyntos är såklart jätteroligt. Minst lika positivt är det också att vi får ytterligare en researrangör som satsar på Jönköping och vår region. Apollo har ett starkt varumärke, en trogen kundgrupp och efterfrågas ofta, säger Henrik Älverdal, marknadschef på Jönköping Airport, i ett pressmeddelande.

Zakynthos tillhör den joniska ögruppen och på den finns orter som passar vuxna, barnfamiljer och ungdomar. Ön är känd är känd för fina stränder och en av dem är en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet.

Annons

– Zakynthos har länge funnits med i Apollos utbud och har alltid varit ett populärt resmål. Här finns någonting för alla, vare sig man söker avkopplning vid vackra stränder eller ett roligt nöjesliv. Det känns kul att nu återigen kunna erbjuda Jönköping ett riktigt härligt resmål, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Första avgången görs den 12 maj och plantypen som trafikerar sträckan är en Airbus 321Neo.