Annons

I Facebookgruppen ”Integrera mera Jönköping”, ligger det en uppmaning att medlemmarna ska försöka få olika idrottsföreningar att gå med i Idrottsupproret #fairplay, som handlar om att ensamkommande ska få stanna i Sverige.

Lotte Vognsen tycker att enhetschef Martin Funck agerar olämpligt när han tar ställning i idrottsupproret. Funck menar dock att han gör det som privatperson och att det inte har med hans arbete att göra.
Foto: Montage

Enhetschefen på Kultur- och Fritidsförvaltningen i Jönköping, Martin Funck, har i en kommentar lagt ut sin arbetsmejladress och uppmanat inläggsskrivaren att höra av sig till honom så han kan hjälpa henne att påverka rätt personer i frågan.

”Är anmärkningsvärt”

Lotte Vognsen har tidigare jobbat som journalist på flera tidningar, bland annat Aftonbladet och Expressen, och är numera kommunanställd. Hon har reagerat på enhetschefens beteende.

Annons

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt att en enhetschef använder sin arbetsmejl och utnyttja sin position till att försöka påverka i en politisk fråga. Att han som privatperson engagerar sig i ensamkommande, är en helt annan sak. Men i detta fall blandar han tydligt ihop dessa två roller och dessutom i ett offentligt forum, säger hon.

Lotte Vognsen förklarar att hon inte har någon dold politisk agenda med sin kritik, utan tvärt om månar om svaga och utsatta personer. Hon har under flera år arbetat som speciallärare och har kommit i kontakt med ensamkommande elever i jobbet.

– Det här handlar om att en chef missbrukar sin ställning i ett privat syfte, som jag ser det. Jag brukar inte mejla förtroendevalda, men jag tycker att Funck borde veta bättre, säger Lotte Vognsen, som mejlat i egenskap av privatperson och inte som kommunanställd.

Själv elitidrottare

Lotte Vognsen har under merparten av sitt liv varit mycket engagerad i olika idrottsklubbar och kulturföreningar, bland annat som ordförande, ledare och elitidrottare och anser att ett grundincitament i idrottsföreningars verksamhet är att de ska vara politiskt neutrala/obundna.

– Detta står också att läsa i Riksidrottsförbundets stadgar, vilka landets anslutna idrottsklubbar har att följa och rätta sig efter. Politiskt neutral borde även en enhetschef i Jönköpings kommun vara i sin yrkesroll. Det finns många aspekter att lyfta fram här, säger Lotte Vognsen.

Martin Funck säger att hans engagemang i idrottsupproret är något som han gör som privatperson och inte i egenskap som kommunanställd.

– Det har självklart inget med jobbet att göra. Jag tycker att det här är viktiga frågor för mig privat och jag tycker att det är intressant att se hur många lokala föreningar som hakar på, säger Martin Funck.

Det är det här inlägget som har fått Lotte Vognsen att reagera.
Foto: Faksimil