Annons

Annons

Förra veckan skrev Jnytt om att möbelkedjan Chilli hade lämnat in en konkursansökan till tingsrätten. Detta bara några veckor efter att butiken på Solåsen i Jönköping öppnades.
Nu har företaget fått nya ägare. Det handlar om TM Helsingborg AB, ett dotterbolag till E-handelsbolaget Bygghemma, som i sin tur ägs av Ax:son Johnsons bolag Nordstjernan.

”Tråkigt för Jönköping”
Chilli kommer i huvudsak bli ett e-handelsföretag, med undantag för de sex butikerna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Örebro. Butiken i Jönköping, som öppnade så sent som i slutet av maj, kommer därmed att läggas ner.
– Jönköping har storleken som stad, så det var inte där det föll, utan det beror på att det inte finns någon historik där. Det är tråkigt för Jönköping, men butiken var öppen så kort tid att vi inte hann utvärdera. Men det är mycket möjligt att vi återkommer till Jönköping i framtiden, det hade varit kul, säger Mikael Olander, som för övrigt är uppvuxen i Barnarp utanför Jönköping.

Blev deras fall
Chilli var tidigare en konkurrent till Bygghemma, och Mikael Olander har därför bra koll på vad som blev inredningskedjans fall.
– Chilli expanderade väldigt snabbt och har under de senare åren lagt till ett antal mindre lönsamma butiker. Vi har valt ut de delar som är mest säkra tar över den friska kärnan, säger han.
– Vi agerade så snabbt vi kunde efter konkursen. Det är ett starkt varumärke med god omsättning. Chilli är ett viktigt tillskott till Bygghemma-gruppen. Det känns otroligt bra att kunna tillföra de resurser, den kompetens och de finansiella medel som krävs för att ta Chilli till nästa nivå.
Bygghemma Group som helhet omsatte 1,1 miljarder kronor 2014 och beräknas nå en omsättning på närmare två miljarder kronor 2015.
Chilli i Jönköping kommer nästa vecka att inleda en utförsäljning av alla sina varor.