Vi har tidigare rapporterat att Spira skulle gå med en förlust på sex miljoner kronor för 2017. Men siffrorna är ännu värre. Spira går med en förlust på nio miljoner kronor för 2017, det uppger P4 Jönköping.

En av orsakerna till de stora förlustsiffrorna är musikalen Les Miserables som trots en besöksmässig succé gick med miljonförlust. Något som uppges bland annat beror på oväntade utgifter och bristande kompetens i samband med kontraktsskrivning.

Räknar med ny förlust

Dagens besked var en chock för politikerna och Malin Olsson (M), som är ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, säger till radion att förlusten är beklämmande.

Annons

Även för 2018 räknar man med en stor förlust. Redan nu kalkylerar man med en förlust på fyra miljoner för musikalen On the town som sätts upp på Spira 2018.

– Vi accepterar inte att man går in i ett nytt år med ett prognostiserat underskott redan nu utan vi förväntar vi oss att man lägger fram ett förslag till nämnden på en nollbudget, säger Malin Olsson bestämt till P4.

Flera konserter under 2018 har nu strukits av besparingsskäl, bland annat en julkonsert och en konsert vid Pridefestivalen.