Pawel Cibicki är på lån i Jönköpings Södra under den här säsongen, och hittills har det varit en succéartad säsong för 22-åringen. Efter nio mål och fem målgivande framspelningar är han ett hett villebråd på marknaden.

Annons

Nyligen bestämde han sig för att representera Sverige, och inte Polen, i landslagssammanhang. Det är något som inte har uppskattats i Polen.

– De har kört över mig, men det är med nypa salt, det motiverar mig bara. Folk skriver massa ord och kallar mig förrädare, men det gör mig bara till en bättre fotbollsspelare. Det är kul, det är sådant som motiverar mig att bevisa motsatsen, säger Cibicki till Fotbollskanalen.

Målskytt direkt

Pawel Cibicki gjorde sin första match med U21-landslaget i torsdags – och han blev målskytt direkt i 1-1-matchen mot Kroatien. På måndagen väntar en ny och viktig match för Sverige, som ställs mot Spanien i Malmö.

– Det finns fortfarande många som inte tror på mig. Det är förhoppningsvis bara början på en bra karriär. Jag vill visa mer, det här är bara början. Alla vill flytta utomlands, men jag vill visa att jag duger som fotbollsspelare. Det här är inte en engångshändelse utan det här ska fortsätta. Jag hoppas och tror på det själv också, säger han.

U21