Annons

På 24 allsvenska starter i Jönköpings Södra gjorde Pawel Cibicki tio mål och fem assists under 2016, när han på lördagskvällen är tillbaka på Stadsparksvallen säger han till Kvällsposten att det inte är en match i mängden.

- Det blir en speciell match. Det var här man fick fart på karriären, så det kommer bli speciellt att möta dem, säger Cibicki till tidningen och berättar att han fortfarande har relationer till människor i klubben som gav honom chansen att blomma ut i allsvenskan.

- Jag har mest kontakt med kaptenen, Tommy (Thelin), vi hängde en hel del och snackar fortfarande. Det är bra snack, det är roligt att fullfölja kontakten även om jag inte är där längre. Det känns bra.

Annons

Svårslagna på Stadsparksvallen

J-Södra har varit mycket svårslagna på Stadsparksvallen efter föreningens återkomst i svensk fotbolls finrum. Pawel Cibicki är medveten om att det kommer bli en tuff match i staden som han beskriver som lugn och mysig.

- Jag vet att jag inte förlorade många matcher hemma där i fjol. Så jag vet att det inte är enkelt att komma dit och ta poäng. Det blir en tuff match, det gäller för oss att hela tiden göra konsekvent vad vi är bra på. Så förhoppningsvis löser vi det, menar U21-landslagsmannen och fortsätter:

- En fotbollsspelare vill alltid vinna matchen. Sedan att det är Jönköping. I början kommer det att vara speciellt. Sedan vill jag bara ut och vinna matchen. Det vill allihopa, så det ska vi ut och göra, absolut, säger Cibicki till Kvällsposten.

Anfallaren har gjort fyra mål i årets upplaga av allsvenskan, men har endast gjort ett på de åtta senaste matcherna.

Pawel Cibicki är på lördag tillbaka i Jönköping och på Stadsparksvallen.
Foto: Erik Boström