Annons

Att Pawel Cibicki kom på lån till J-Södra från Malmö FF förra säsongen var ingen självklarhet. Han hade hamnat i frysboxen hos MFF-tränaren Åge Hareide och fått kontraktsförslag från holländska Groningen. Cibicki kände sig dock inte redo för utlandet utan valde istället nykomlingen i allsvenskan, J-Södra.

– Det är klart, det var en risk man tog som fotbollsspelare. Om jag inte lyckats där, vad hade hänt då? Hur går jag vidare då? Men det kändes bra från första början. Jimmy Thelin kom ner och träffade mig och allt kändes bra. , säger Cibicki i en lång intervju i Kvällsposten. Jag hoppade på båten när Jimmy Thelin förklarade hur han ville använda mig.

Annons

Hyllar Jimmy Thelin

I Intervjun öser Cibicki beröm över före detta tränaren i J-Södra.

– Det han gör nu är bara början på en stor karriär, det kan jag lova. Det han gör med Jönköping är det inte många som skulle klara. Jag har sett deras tre matcher i år och de har varit överlägsna i stort sett hela tiden. Att de inte fått poängen med sig är en annan femma men de tror verkligen på sitt spelsätt. Jimmy kör sitt race oavsett vad alla andra tycker. Det ger utdelning och de kommer etablera sig, garanterat, i allsvenskan. Jag tror att det är en tidsfråga innan han hamnar i en storklubb.

Cibicki menar att Thelins storhet inte bara finns på planen

– Han tar hand om varje individ. Det är rätt svårt att beskriva men för mig klickade det direkt. Han sa till mig: ”Sluta tänk, du spelar nästa match”. När jag fick höra det första gången kändes det som att jag inte hade något att förlora. Det var bara att gå ut och köra. Jag gjorde det jag var bra på och jag vågade. Jag vågade till och med misslyckas, säger han till Kvällsposten.

Rädd i luften

Intervjun avslutas med en av Cibickis allra största fasor. Att flyga.

– Vissa resor är hemska. När vi flög med Jönköping till Gävle… Åh herregud. Jag svettades så mycket. Det var det värsta. Det var ett litet skitplan med propeller och när vi skulle landa var vi nästa upp och ner. Det är något jag inte gillar, det måste jag säga. Jag blir riktigt rädd så fort det skakar pyttelite.

Cibicki har sedan han återvänt till Malmö FF gjort succé på planen och håller på att spela sig till en etablerad plats i svenska U21-laget.

J-Södra möter på lördagen AIK, en match som Jnytt bevakar och kör liverapportering från.