Annons

Annons

- Förra året var publiken väldigt förtjust i vårt program. Det har jag tagit fasta på. Omväxling är viktigt, och det spåret har vi gått vidare på. Att man har en god mix, där alla nummer står för sig själva och inte går in i varandra. Den mixen är jag övertygad om att vi hittat i år, säger cirkusdirektör Bengt Källquist som är inne på sitt 33:e år med Cirkus Maximum.
Den föreställning som Cirkus Maximum bjuder på säsongen 2015 har fått namnet ”Magic of Circus”.

Hitta en röd tråd
- Jag brukar försöka hitta en röd tråd i mina program, säger Bengt Källquist. Och i år är det den speciella magik som finns i cirkuskonsten. Men ”Magic of Circus” markerar också att jag i år kan bjuda publiken på en ung magiker i ett stort illusionistnummer.
Magikern, eller illusionisten, är en ung fransman vid namn Nicolas Del Pozo, som kommer närmast från ett gästspel i Frankrike.
- Han är otroligt bra och har med sig en uppsjö av illusioner. Han är dansant och elegant och hans nummer, i vilket han omger sig av fem showgirls, är mycket snyggt och smakfullt.
På allmän begäran återvänder de brasilianska våghalsarna på motorcykel, Diorios, den här sommaren till Cirkus Maximum. Det var tre år sedan sist.
- De två senaste åren har jag ofta fått höra ”när kommer motorcyklisterna tillbaka”, säger Bengt Källquist. Så jag har beslutat mig för att tillmötesgå publikens önskemål.

Dresserade duvor
Ett helt unikt djurnummer är Andrej Fjodorov och hans dresserade duvor, som utförh elt otroliga konster i manegen.
- Dessutom släpper Andrej ut sina duvor varje morgon så de får flyga runt under en halvtimme eller mer. De kommer tillbaka på hans signal.
Under flera år har Bengt Källquist framgångsrikt försökt förnya clowntraditionen i sina program. Den klassiska clownfiguren fungerar helt enkelt inte längre.
Årets clown hos Cirkus Maximum, Versace från Mexiko, har en mera poetisk och finstämd framtoning än gamla tiders bullriga lustigkurrar. Dessutom genomför Versace sina olika entréer med en modern touch.