Enligt uppgifter till Jnytt söker man framförallt efter en Saab 9.5 Combi.

Butiken Våran kåk drabades av inbrott under natten till tisdagen.
Foto: Erik Boström

- Vi har uppgifter att en svart Saab 9,5 Combi lämnade platsen och körde på Norra Strandgatan i riktning mot Huskvarna, säger Pierre Bokor, presstalesman vid polisen. I bilen färdades tre personer.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen som har sett den aktuella bilen. I bilen ska tre personer ha färdats.

- Det är framförallt jackor som har stulits, säger Pierre Bokor.

Klockan var 04.15 natten mot tisdagen när inbrottslarmet ljöd hos Våran Kåk i korsningen Östra Storgatan/Borgmästargränd i Jönköping. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att någon eller några personer hade varit inne i butiken och stulit kläder.

– Det verkar som att tjuvarna hade krossat en ruta för att ta sig in i butiken. Vi var där 04.21, men då hade de redan hunnit lämna. Det gjorde att de bara tog några få minuter på sig, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst.

Annons

Enligt polisen har det stulits märkeskläder till ett okänt värde.

– Vi ska under morgonen ta reda på vad som tillgripits, säger Willsund.

”Gjorts några fynd”

Polisen spärrade av platsen för en brottsplatsundersökning, men vid 6.30-tiden hade avspärrningarna hävts. Polisen jobbar vidare i ärendet med att söka efter gärningsmännen.

– Vi söker efter en svart bil, en kombi, som har setts lämna platsen. Vi har inget mer än så på den bilen. Det har gjorts några fynd på brottsplatsen, men jag kan inte gå in på vad, säger Åsa Willsund.

Polisen har inlett en utredning om stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt i nuläget.