Telias butik på Atollen öppnade på Lantmätargränd i samband med att de kommersiella fastigheterna i området invigdes för cirka fyra år sedan. Jnytt pratade med butikschef Johan Karlsson när Teliabutiken öppnade på Atollen.

– Vi behöver två Teliabutiker i stan. Det är jättekul att vi är först här för vi får se hela området växa fram, sa Johan Karlsson då.

Ingen förlorar jobbet

Nu stänger alltså butiken.

– Det stämmer att vi slår igen butiken. Jag har inte fått all information och jag vet inte hur många som berörs, men samtliga medarbetare som jobbar där har fått jobb i andra Teliabutiker i närområdet, berättar Inger Gunterberg för Jnytt idag.

Annons

Hon förklarar att Telia kontinuerligt ser över lönsamheten för sina butiker och hur kundunderlaget ser ut och det var i samband med en sådan översyn som beslutet togs att lägga ner butiken på Atollen.

Ytterligare butik stänger

Även Kahls Kaffe på Lantmätargränd har sedan årsskiftet lämnat city och satsar på sin butik på A6. Tidigare i höstas kunde vi berätta att Resehuset väljer att överge Smedjegatan för att satsa mer på sina butiker på Barnarpsgatan på Väster och på Asecs.

Telias butikschef Johan Karlsson tyckte att det behövdes två Teliabutiker i Jönköping när de slog upp dörrarna på Atollen. Men nu försvinner butiken på Lantmätargränd. Bilden är tagen när butiken öppnade.
Foto: Marianne Lundvall/arkiv

Relaterat: Känd klädkedja går i konkurs