Annons

Så ställde HV71 upp på träningen

Målvakter: Jonas Gunnarsson, Felix Sandström, Victor Östman

Backar: Nils Andersson, Mik..

Så ställde HV71 upp på träningen

Målvakter: Jonas Gunnarsson, Felix Sandström, Victor Östman

Backar: Nils Andersson, Mikko Lehtonen

Kristofer Berglund, Didrik Strömberg

Markus Lauridsen, Martin Fehérváry

Alexander Ytterell, Helge Holmstrand

Forwards: Mattias Tedenby, Markus Ljungh, Sebastian Wännström

Robin Figren, Joakim Andersson, Andreas Thuresson

Oscar Sundh, Anton Bengtsson, Johan Johnsson

Isac Brännström, David Gustafsson, Christoffer Törngren

Simon Önerud tog emot en tackling och blev liggandes på isen borta mot Örebro dagen före nyårsafton och har inte spelat sedan dess. Det talades om att en comeback kunde vara aktuell mot Luleå, men så blir inte fallet.

Annons

Önerud fanns inte med överhuvudtaget på onsdagsträningen.

– Han har varit på is innan och kommer vara med på matchvärmningen i morgon. Ser det bra ut då kommer han vara med fullt på träningen på fredag. Går det bra även då är han med på lördag. Vi tar det dag för dag, förklarar Stephan Lundh.

Martin Thörnberg, som spelat i de två senaste matcherna, avbröt ispasset i ett tidigt skede. Men efteråt kom lugnande besked. Lagkaptenen finns med i matchtruppen mot Luleå.

– Det är bra med honom och han är klar för spel. Han klev av eftersom han hade problem med skridskorna, säger Lundh.

Tillbaka i mål

HV71-tränaren meddelar dessutom att Jonas Gunnarsson är tillbaka i målet efter att Felix Sandström vaktat kassen mot Rögle.

– Det är en delikat situation eftersom båda är bra, vi behöver båda två, säger Lundh.

HV71 ställs nu mot ett Luleå som har tagit 58 poäng och toppar den jämna SHL-tabellen. Avståndet till torsdagens motståndare är sex pinnar.

– Det är de vanliga klyschorna med farten. Vi har jobbat med att sätta igång pucken snabbt och inte bli omständliga. Luleå är inte lika flängiga den här säsongen utan är mer noggranna i avvägningarna, säger Lundh, vars lag inte har spelat match sedan i lördags.

– Vi har tränat på bra under veckan. Det handlar om att upprepa sakerna som har varit bra i de senaste matcherna. Vi gjorde en bra insats mot Linköping fast vi förlorade. Matchen mot Färjestad var halvskum och därför var det skönt att vi både spelade bra och vann mot Rögle, det var en bra match.

”Spelet inte perfekt”

Ett formstarkt HV71 har tagit poäng i åtta raka matcher och har avancerat från elfte till femte plats i tabellen. Poängen har trillat in även om prestationen inte varit den bästa alla gånger.

– Det handlar om att vinna matcher. Vi fick inte ut det vi ville i början av säsongen, och en stor del i det var det mentala. När man vill prestera mer kan det låsa sig. I det här läget gäller det att inte bli för nöjd. Spelet är inte perfekt än, säger Stephan Lundh, som inte ser några tendenser till övermod hos spelarna.

– Nej, nej, nej. Det räcker med att kolla hur tight det är i tabellen.

JnyttTV: Hör vad Markus Lauridsen säger inför matchen.

SHL