Ett hundratal balpar bestående av naturvetare från Erik Dahlbergsgymnasiet gick under måndagen på bal på Stora hotellet. Som vanligt var det många olika vackra, annorlunda och häftiga kreationer som visades upp. Både när det handlar om kläder, frisyrer och val av färdsätt till balen. Denna kväll var det flera par som anlände till balen på olika typer av cyklar. Balparet Beata Sjödahl och Emil Adolfsson läser naturvetenskapligt program på ED. Beata går i ettan och Emil tar studenten nu om någon vecka. De gled in till Stora hotellet på en färgglad och speciell cykel från Bangladesh.

Pengar till Bangladesh
– Det är en cykel-rickshaw, förklarar Emil Adolfsson och berättar att cykeln är hyrd från en välgörenhetsorganisation där pengarna går till behövande i Bangladesh.
– Vi har cyklat från ED och hit, säger Emil. Både han och hans balpartner är nöjda med färden.
– Det gick bra men det var lite vingligt, säger Beata.

"Bilen trasslade"
Tilda Jönsson och Viktor Holm valde en svart cykel istället för bil. Tilda var den som trampade och styrde medan Viktor fick sitta på pakethållaren.
– Det trasslade med bilen så det här blev en sista utväg, säger Viktor Holm som dock var nöjd över valet att ta hojen.
Det är ju miljövänligt också. Var det så ni tänkte?
– Absolut! Det var hela tanken hela tiden, säger Viktor och skrattar.

"Alla överdriver och stressar"
Kompisarna Hampus Larsén och Algot Ljungstrand går båda på ED och valde att gå på balen ihop. Kostymerna har de beställt från Kina och tandemcykeln tyckte de var ett bra val när de fick erbjudandet från en polare att låna den.
– Vi går på balen tillsammans eftersom vi tycker att alla tjejer och killar överdriver och stressar upp sig över vad de ska ha på sig. Så då tänkte vi att vi går tillsammans och har kul, säger Algot.

Bal