Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Arbetet med höghuset fortsätter

Arbetet med höghuset fortsätter

Det planerade arbetet med höghushotellet i Jönköping har blivit försenat. Bland annat på grund av sprickbildning i intilliggande hus. Nu meddelar kommunen att arbetet snart kan dra igång.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Så mycket försenas höghushotellet

Bygget av höghushotellet på Tändsticksområdet blir kraftigt försenat. Det är ännu oklart när hotellet kommer att stå klart, rapporterar SVT.

Höghushotellet blir dyrare

Höghushotellet blir både försenat och dyrare än tänkt. Det innebär att tidsplanen spricker och att bygget inte kommer vara klart i början av 2021. Det rapporterar JP.se.

Ny metod räddar höghushotellet

Tidigare i höstas stoppades bygget av höghushotellet i Jönköping sedan spontningsarbetet orsakade sprickor i intilliggande Regionens hus. Nu är arbetet igång igen, sedan Skanska hittat en ny metod där förhoppningen är att det ska bullra mindre. Det rapporterar JP.se.

Nya uppgifter efter stoppade bygget

För två veckor sedan avbröts arbetet med höghushotellet sedan spontningsarbetet orsakat sprickor i intilliggande Regionens hus. Nu visar det sig att gränsvärdena för vibrationerna har överskridits, rapporterar JP.se.

Efter sprickorna - hotellbygget igång igen

Förra veckan avbröts arbetet med höghushotellet sedan spontningsarbetet orsakade sprickor i intilliggande Regionens hus. Men nu är arbetet igång igen.

Bygge stoppat – byggnad spricker

Markarbetet där det kommande höghushotellet ska ligga har stoppats tillfälligt. Anledningen är att spontningsarbetet har orsakat sprickor i intilliggande Regionens hus.

Nu rivs det vid Tändsticksområdet

Delar av g-huset på Tändsticksområdet i Jönköping ska rivas, och nu har rivningsarbetet inletts. Någon gång efter sommaren väntas det ceremoniella första spadtaget tas för höghushotellet.

Inget kan stoppa höghushotellet

Länsstyrelsen har avvisat överklagandet av bygglovet för höghushotellet och det finns nu inget som kan stoppa det planerade höghushotellet på Tändsticksområdet i Jönköping. Det har inte kommit in några överklagande till högre instans, uppger jp.se.

Stordalen får driva höghushotellet

Nu är det klart vem som kommer att driva det planerade höghushotellet vid Tändsticksområdet i Jönköping. Skanska har slutit ett hyresavtal med norske hotellmagnaten Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice Hotels som löper över 20 år.

Höghushotellet ska byggas

Nu är det klart. Ett höghushotell med 200 rum kommer att byggas bredvid Tändsticksområdet.
– Äntligen! Det känns positivt. Det har varit en lång process, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Julmarknad i historisk miljö

Strömbergsföreningen arrangerade traditionsenligt en julmarknad under lördagen på Strömbergs Gård. Keramik, smycken, textilarbeten, bildkonst, godis, barnkör, lotteri och en härlig, gammaldags julstämning fick besökarna ta del av. Var du där? Kanske du hittar dig själv i vårt bildspel!

Uppfinning inom cancervården prisas

Dubbelspecialist, medicinsk utvecklingschef och uppfinnare. Miden Melle-Hannahs liv handlar om att hjälpa patienter. Det är genom den drivkraften hon har ägnat sin fritid till ta fram ett helt nytt instrument som bland annat ska förbättra operation av urinblåsecancer.
– Särskilt patienten, men även sjukvården är vinnare. Alla är vinnare! säger Miden Melle-Hannah, om innovationen som nu har blivit prisad av Quality Innovation Award.

”Krävs en extremt bra match”

Efter att ha åkt på en hjärnskakning i hemmamatchen mot Örebro är Jesper Williamsson redo för spel när HV71 åker till Göteborg.
– Jätteskönt att det känns bra igen, säger HV-backen till Jnytt.

Bildspel: Stjärnfest på Kinnarps

Jessica Andersson, Robin Bengtsson och Anna Bergendahl är bara tre av artisterna som står på scenen i Kinnarps Arena den här helgen. Showen Stjärnklart lockar många Jönköpingsbor och Jnytts fotograf var på plats under fredagskvällen för att fota.

Thelin om framtidsplanerna

I höstas blev det officiellt att Tommy Thelin lämnar Jönköpings Södra. Nu lämnar han elitfotbollen bakom sig och i en intervju med Jnytt berättar han om framtidsplanerna.
– Jag gillar att göra affärer och komma med idéer, säger Thelin när Jnytt träffar honom på sitt kontor.

Klingande julkort – se alla bilderna

Den traditionella julkonserten ”Klingande julkort” gick av stapeln i Pingstkyrkan på fredagskvällen. Missa inte bilderna från glöggminglet och den mäktiga showen.

Bilar utanför Asecs utsatta för stöld

Två bilar som stod parkerade på Asecs-området under fredagen har fått rutorna krossade. Personerna som drabbats har blivit av med bland annat en dator och en surfplatta.
– Det är tyvärr ett återkommande problem vi sett just i julhandeln, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Bil helt utbrunnen

Vid elva på fredagskvällen kom ett larm om en brinnande bil i Bankeryd.
Artikel 2 av 19
Så mycket försenas höghushotellet
Tillbaka till startsidan