Annons

Jnytt har tidigare skrivit om det omdebatterade förslaget som har antagits och att det ska delas ut gratis broddar till alla över 65.

– Det känns som det var en prestigefråga för alliansen, men i dag fick de finna sig i att förlora den debatten. De flesta var ändå för mitt förslag om broddar, har Mikael Ekvall (V), tidigare sagt till Jnytt.

Nu skriver Jönköpings Posten att broddarna är beställda. 46 000 par är beställda från Promoters Textil AB till en kostnad på två miljoner kronor.

- Företaget som levererar dem har lovat att vi ska få alla i tid, innan det blir vinter, säger Ulrika Stefansson som är utredare inom folkhälsa och sjukvård med inriktning mot äldrefrågor, till jp.se.

Annons

Delas ut i november

Tidningen uppger att broddarna är inhandlade enligt reglerna för offentlig upphandling och det är Ulrika Stefansson som planerat hur broddarna ska komma ut i länet till en så liten kostnad som möjligt.

- De kommer att finnas att hämta när man ändå är på sin vårdcentral och tar sin vaccination mot influensa. Det börjar vi med 6 november och innan dess går det alltså inte att hämta sina broddar, säger Stefansson.

- Det är ju ett politiskt beslut att vi ska genomföra en upphandling och det har vi gjort nu. Sen får vi se om det blir en fortsättning, det ska ju utvärderas efter den här vintern.