Annons

Under natten mellan onsdag och torsdag utbröt en storbrand i ett studentboende på Kärrhöksgatan på Råslätt. Totalt elva personer, tio studenter och en väktare, fördes till Länssjukhuset Ryhov.

För en av de drabbade, som hoppade ut från sjunde våningen, var tillståndet till en början kritiskt. Men det förbättrades senare till allvarligt men stabilt. På fredagen meddelade Ryhov att tillståndet är oförändrat och att han fortfarande vårdas på intensivvårdskliniken.

Mannen är nu identifierad. Det handlar om en 25-årig internationell student, vars anhöriga är underrättade.

– Vi ska prata med honom så fort det går, säger Pierre Bokor.

Annons

"Söker fler personer"

Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet, men det betyder inte att det har begåtts något brott. Brandplatsen spärrades av för en teknisk undersökning, och när den var avslutad hävdes avspärrningarna.

– Jag har inte fått det tekniska utlåtandet än, den kan visa riktningen på vad som orsakade branden. Det är en viktig del i det. Det finns ännu så länge inget som pekar på att någon uppsåtlig handling låg bakom branden, säger Bokor.

Polisen har hållit, och kommer att fortsatt hålla, förhör med drabbade och vittnen.

– Vi har samlat information om vilka personer som befann sig på platsen. Vi hållit förhör med flera personer men söker efter fler som vet vad som orsakade branden, säger Pierre Bokor.

Relaterat: Elva till sjukhus efter storbrand
Relaterat: "Chockstämning - var skrik och panik"
Relaterat: JU hyllar hjälpsamma studenter
Relaterat: Lämnade in kundvagn med kläder