Annons

Igår säkrade Jönköpings IK:s herrlag sitt efterlängtade avancemang tillbaka till innebandyns finrum. Efter att ha krossat Djurgården på bortaplan vanns matchserien med 2-0 i matcher. Christian Lindahl sitter med i sportgruppen, och han mådde såklart bra på torsdagen.

– Klart man gör, det är lite svårt att smälta bara. Jag trodde det skulle bli betydligt tuffare, men resan killarna gjort är fantastisk och det är förhoppningsvis en trupp som kan hålla i Superligan, säger han till Jnytt.

Vad gör ni nu?

– Det är jätteroligt att gå upp, men nu blir det hur mycket jobb som helst. Jag hoppas att detta ska trigga igång många, vi började prata om det redan i november när vi insåg att både dam och herr kunde gå upp och att vi skulle hamna med två SSL-lag. Det blir en utmaning, och jag hoppas att många vaknar till och även ser jobbet vi gjort efter katastrofåren, säger han och fortsätter:

– Vi har byggt upp något mer hållbart och det är inga svarta rubriker kring JIK längre.

Blir ingen värvningsfest

Annons

Lindahl säger att de unga spelarna i dagens JIK-trupp kommer fortsätta utvecklas och är tydlig med att det inte kommer bli någon värvningsfest.

– Vi är sunda i sportgruppen, vi vill satsa på de unga killarna. Alla kanske inte är mogna till hundra, men det finns en potential som är jättebra. Vi kommer försöka få in något, men då vill vi få in spets och spelare rör på sig mellan klubbarna mindre och mindre.

Hur tror du JIK står sig i innebandysverige?

– Jag tror vi har skapat ett eko på pojksidan, och nu även på flicksidan. När vi är ute är det andra föreningar som frågar vad vår hemlighet är och blir imponerade av resan vi har gjort. Det var nog inte bara negativt att åka ut, utan det gjorde att vi kunde bygga om.

Han säger att de unga spelarna har samlat på sig värdefull rutin efter flera viktiga matcher de senaste åren, och har spelargruppen själva kan se att de har utvecklats. Vad gäller ledarstaben kan det komma att bli förstärkningar till Niklas Pålsson.

– Vi har inte kommit dit, men har lite olika scenarior. Vi ska ha möte ikväll med sportgruppen.

Hur stor skillnad skulle du säga att det är på SSL och Allsvenskan?

– Det är jättestor skillnad, det går inte att sticka under stol med. Vi har utvecklat delar av spelet och jag tycker ändå att vi har en bredd som vi inte hade innan, avslutar Christian Lindahl.

JIK