Annons

För 35:e året arrangerar IK Vista Landsjön Runt, och intresset för att delta är stort.

– Alla lopp inräknade har 430 personer anmält sig hittills, och det ska jämföras med förra året då vi hade 200 föranmälda. Då kom 480 till start, så vi väntar oss över 500 och kanske upp emot 600 i år, säger Olof Broström.

Annons

– Varför föranmälningarna har ökat så mycket är en bra fråga. Men vi har jobbat lite hårdare med sociala medier och lagt ut mer på Facebook och Instagram. En annan anledning kan vara att vi gjorde en väldigt bra tävling förra året.

Ny distans

Arrangörernas enda huvudbry är vädret. Den nuvarande prognosen talar om regn och bara fem plusgrader på tävlingsdagen, vilket kanske kan ha en avskräckande effekt.

– Vi är rätt spända på vädret, men det blir alltid fint till slut. Jag tror att det nästan aldrig har varit dåligt väder under tävlingen, säger Broström.

Totalt finns det 22 olika klasser i löpning, rullskidor och inlines. Den stora nyheten för året är att det har lagts till en sträcka på 5,5 km löpning. Det ska jämföras med huvudklassens bana på 12 km.

– Vi har fått önskemål om en kortare distans för att kunna locka dem som tycker att 12 km är för långt, och det har varit bra intresse för den. Vi har fått känslan att folk tycker att detta är en tävling för duktiga löpare, men så är inte tanken. Med detta hoppas vi locka fler motionärer, säger Olof Broström.