Annons

På måndagseftermiddagen meddelade HC Dalen att klubben har valt att anställa Axel Kinell som ny junioransvarig. En roll som ska kvalitetssäkra klubbens juniorers framtid samt ge dem bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med sina ishockeykarriärer.

Axel Kinell kommer senast från en tjänst som utvecklingsansvarig i Helsingborg HV. Nu väntar en återkomst i Dalen, klubben där han tidigare varit assisterande tränare för J20-laget och huvudtränare för J18-laget.

– Det var framförallt sociala faktorer som gjorde att jag inte kunde fortsätta mitt arbete med Helsingborg. Och i samband med att jag lämnade så hörde Dalen av sig och det var ett ganska naturligt att tacka ja till erbjudandet. Jag kommer ju själv från Jönköping och har tidigare arbetat i Dalen i olika roller. Jag kommer att ha en liknade roll som jag hade i Helsingborg med att kvalitetssäkra, ge ledarna stöd och bra medel för att kunna lyckas så bra som möjligt efter de förutsättningar som finns, säger Axel Kinell till klubbens hemsida.

Annons

26-årige Axel Kinell tycker att Dalens juniorverksamhet har tagit flera steg framåt den senaste tiden och ser stor potential i föreningen.

– Jag har följt Dalen och framförallt J20 och J18 och föreningen har något bra på gång. Att J20 tog klivet upp till Elit är både bra och roligt och det betyder mycket för samhället i sig att Dalen placerar sig så högt, det är bra för alla faktorer. Det är något bra på gång och jag ser potential i föreningen, nu är detta ett extra steg att få en fullgod verksamhet. Sen är det såklart svårt för mig att gå in mer i detalj då jag först måste växa in i rollen och på nytt lära känna spelarna och ledarna, säger han.