Annons

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

Kalmar HC-HC Dalen 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Dalens målsk..

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

Kalmar HC-HC Dalen 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Dalens målskytt: Victor Romfors.

Publik: 643, IFFE Hallen.

I söndags förlorade Dalen mot serieledande Nybro. Tre dagar senare åkte Norrahammarslaget på en ny förlust när tabelltvåan Kalmar blev för svårt.

– Det är alltid tungt att torska, och speciellt mot Kalmar och Nybro. Det känns som ett trelagsrace om vem som vinner serien och går vidare. Därför är det två tunga torsk, säger Victor Romfors.

”Orättvist behandlade”

Nybro vann första perioden med 1-0 och drog ifrån till en 3-0-ledning i mittakten.

Annons

– Jag tycker att vi gjorde en hyfsad förstaperiod. Men i andra blev vi lite orättvist behandlade av domarna. Vi åkte på tre solklara trippingar som han inte tog för, men sedan visade han ut en av våra killar efter att deras spelare tappat skäret. Men även om vi inte är nöjda med domaren måste vi lära oss att hantera det, säger tränaren Per Gustafsson.

Dalen reducerade till 1-3 när Victor Romfors hittade rätt tidigt i tredje perioden, men gästerna kom inte närmare än så.

– Vi gjorde ett försök i tredje, men det lilla sista saknades. Vi har inte hittat rätt i spelet efter juluppehållet. Vi har haft lite energitapp, vilket är ovanligt eftersom vi har spelat med mycket energi innan. Nu gäller det att gjuta mod i killarna så att de tror på sig själva, säger Per Gustafsson.

Nio poäng efter Nybro

Victor Romfors konstaterar att Dalen har en del att jobba med.

– Det känns mycket som en inställningsfråga, det känns som att de ville mer än oss. Det känns som att luften har gått ur oss, det är lite grus i maskineriet. Vi spelade både fem mot tre och fem mot fyra mot Kalmar, men det var för uddlöst. Samtidigt fick de luft under vingarna efter sitt första mål, de kunde spela på det, säger han.

Avståndet upp till Nybro är hela nio poäng efter den här omgången.

– Vi har bara spelat fyra av 18 matcher, så det är jättemycket kvar att spela. Det finns alla chanser i världen att vända på det, det är back to basic som gäller, säger Victor Romfors.