Åskådarna släntrade in en efter en i Kinnarps Arena när det närmade sig nedsläpp mellan Dalen och Kristianstad.

HC Dalen kom inte riktigt igång inledningsvis och gästerna gjorde både 0-1 och 0-2 innan halva första perioden var spelad. Hemmalaget spelade upp sig, och efter 18:05 reducerade Daniel Håkansson i powerplay.

Mardrömsminut sänkte HC Dalen

Drygt fem minuter in på den andra perioden kvitterade Norrahammarsgänget, Kalle Hult var sist på pucken när han styrde in 2-2. Men kvitteringsglädjen satte sig i halsen hos hemmaspelarna som hade en riktig mardrömsminut kort senare.

- Vi fick en dålig start, men sen äter vi oss in i matchen och spelar med bättre energi. Vi får in en kvittering, men sen är det enkla misstag vi förlorar på, säger Dalens tränare Per Gustafsson till Jnytt.

Mardrömsminuten så: gästerna avgjorde matchen på 51 sekunder i den andra perioden. 7:03, 2-3 genom Tobias Törnkvist, 7:15, 2-4 genom Marcus Sirén och efter 7:54 blev det 2-5 genom Malte Sjögren. Där dog tillställningen i Kinnarps Arena.

Annons

- Vi har några bra byten och hittar tillbaka till vårt spel som vi tryckte på i periodpausen. Vi skulle hålla puckarna borta från mitten och inte bli för heta. Jag vet inte om vi ville för mycket för istället går vi bort oss och de gör två mål på två spelvändningar. Vi tar en timeout, men de gör 2-5 direkt efter och då går luften ur oss lite, resonerar Gustafsson.

Vad är det som går fel i det läget?

- Jag tycker inte vi är ödmjuka nog. När vi spelar som bäst spelar vi enkelt och utan diagonalpuckar och är nöjda med att lägga ut puckarna ibland. Det gör vi inte idag. Vi ser att när vi möter framgångsrika lag så lägger de många gånger ut pucken och väntar på motståndarnas misstag, det är också det vi förlorar på idag.

"Fantastiskt roligt med så mycket folk"

Den tredje perioden blev en långa stunder avslagen historia där det inte var spännande. Matchen slutade 2-6 efter att gästerna gjort ytterligare ett mål i den tredje perioden. Förlusten till trots så fanns det en sak att glädjas över för HC Dalen - publiksiffran.

- Det är fantastiskt roligt med så mycket folk. Det blir tråkigt att vi inte kan visa oss från vår bästa sida. Jag hoppas publiken kan hitta ut till Norrahammar när vi spelar, vi är inte nöjda med detta utan ska studsa tillbaka.

Jnytt-TV: Markus Näslund ger sin syn på matchen.

Klicka här om du läser i appen och vill se ett bildspel från matchen!

Markus Näslund deppar efter insläppt mål. Hör vad forwarden har att säga om matchen i tv-klippet.
Foto: Erik Boström

2 612, en fin publiksiffra, men matchen vill nog Dalenspelarna glömma.
Foto: Erik Boström

Live-published photos and videos via Shootitlive