Annons

Det är precis som vanligt jämnt vid strecket i den södra hockeyettan. På onsdagskvällen hade HC Dalen chansen att göra ett litet ryck från Kalmar, som ligger utanför topp fem.

Men för det krävdes seger. Det var 1-1 efter den första perioden. I den andra tog Kalmar ledningen efter ett mål i boxplay.

HC Dalen vände dock på tillställningen innan paus. Jonathan Tholander kvitterade i powerplay och med bara lite drygt en minut kvar att spela gjorde Markus Näslund 3-2 till bortalaget.

– Jag tycker vi spelar bra över hela banan och de skapar inte så mycket mer än några ströchanser, säger Pelle Gustafsson, till Jnytt.

"Vi slarvar bort det"

I den tredje perioden vände hemmalaget. De kvitterade i powerplay, bara 41 sekunder in på perioden och när klockan stod på 9:39 satte Marcus Lundberg sitt andra mål för matchen och Kalmar hade ledningen med 4-3.

Annons

– Det känns slarvigt. Vi slarvar bort det. Vi är det bättre laget i stort sett hela matchen, men de hittar en väg att slå oss ändå.

Resultatet stod sig matchen ut, trots att HC Dalen tryckte på för en kvittering och spelade sex mot fem i slutet. Förlusten innebär att Kalmar närmar sig Dalen i tabellen.

– Vi måste analysera vad som händer på deras mål, men detta är en match vi ska ha. Vi har inte råd att tappa poängen och det är mest det man känner besvikelse över nu. Vi gör mycket bra grejer idag, säger Gustafsson som tycker att Emil Eriksson gjorde en bra match.

– Han har varit väldigt bra de senaste matcherna och det är den kedjan som levererar idag. Men det var framför allt Emil Eriksson som stack ut.