Annons

För snart en månad sedan säkrade HC Dalen nytt kontrakt i division 1-ishockeyn, och nu är man igång med nästa säsongs lagbygge. På torsdagskvällen presenterades tre kontraktsförlängningar.

Det handlar om 24-årige forwarden Kristoffer Pihlqvist, 22-årige centern/forwarden Markus Näslund och 23-årige centern/forwarden Anton Johansson. Samtliga har kritat på kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Annons

Kristoffer Pihlqvist bröt foten i början av säsongen och gjorde endast tio matcher, men han har skött sin rehab och är igång fullt med sin träning.

”Tre viktiga kuggar”

”Kristoffer står för en proffsig inställning och bra fart på isen. Anton fortsätter sin utveckling och har gjort en stark säsong. Ser alltid laget före jaget och gör nu sin fjärde säsong med HC Dalen. Markus som kom till oss i år avslutade säsongen på ett strålande sätt och var en av anledningarna till vår starka avslutning på säsongen”, skriver Norrahammarsklubben i ett pressmeddelande.

– Det känns skönt att vi kommit igång med vårt lagbygge och att vi skrivit tvåårsavtal med dessa killar. De är tre viktiga kuggar i vårt kommande lag, rätt ålder, bra karaktärer och det viktigaste är att de vill vara med på vår resa två år framöver, säger tränaren Per Gustafsson i en kommentar.

Sedan tidigare står det klart att de senaste säsongernas lagkapten David "Tuppen" Fredriksson avslutar sin aktiva karriär.