Annons

HC Dalen spelar på onsdagskvällen bortamatch mot Kalmar i Hockeyettans fortsättningsserie. Men när Dalenspelarna tar sig tillbaka hemåt efter drabbningen försvinner målvakten David Elmgren på annat håll.

Målvakten, med HV71 som moderklubb, ska nämligen hoppa in och förstärka Malmö Redhawks i SHL under två matcher, rapporterar Expressen.

Derby väntar

Anledningen är att Christopher Nihlstorp nyligen blivit pappa.

– Vi var i behov av att låna en målvakt och jag har jobbat med David sedan han var 16 år, säger Malmös målvaktstränare Henning Sohlberg (tidigare målvaktstränare i Dalen och HV dam) till Expressen.

Och det är inte vilken match som helst som blir Elmgrens första i SHL-sammanhang. Malmö tar nämligen emot Rögle hemma i Malmö arena i ett hett Skånederby på torsdagen.

Annons

Därefter väntar bortamatch mot Färjestad på lördag.

– Han spelar kontinuerligt i ettan och jag vet att han klarar av det. Så pass väl känner jag honom, säger Sohlberg.

"Jättestor möjlighet"

Dalens tränare Per Gustafsson gläds åt att David Elmgren får den här chansen.

– Det är framför allt roligt för David, det är en jättestor möjlighet för honom. Dessutom ser våra spelare att det finns sådana här chanser om man jobbar hårt, säger han till Jnytt.

– För vår del passar det bra eftersom Adam (Ohre) ändå skulle ha stått mot Tyringe på fredag. Sedan är David tillbaka till vår match på söndag.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app
SHL