Annons

I fredags fick alla som ville delta i hela 16 olika workshops inom dans på KFUM i Jönköping. Något som visade sig bli väldigt lyckat.

- Intresset har bara ökat för varje år vi arrangerat Jönköping Dance Festival, säger Christian.

Många som samarbetar

Tillsammans med Cecilia Kareketo har han, Community X, Arvsfonden, Kultur och utveckling/dans Region Jönköpings län, Studio In Motion, Jönköpings kommun Kultur och Fritid, Bilda, Smålands Musik och Teater, KFUM och Bass and Movement samarbetat mot samma mål - att bidra till ett växande samhälle där självständiga individer i alla åldrar med alla bakgrunder och kön får chans att utvecklas.

Annons

- Genom den här mötesplatsen skapar vi en gemenskap där alla får må bra och känna trygghet. Många dansare har kommit fram till mig och sagt att de känner sig som hemma här i dag, säger Christian.

- Publiken är alltid väldigt bra på att visa uppskattning, säger Linda Kukko, danssekreterare på Jönköpings kommun, kultur och fritid.

Vill inspirera

Under lördagen pågick diverse showcases på Spira. Under kvällen arrangeras olika danstävlingar där såväl nybörjare som erfarna dansare får chansen att tävla.

- Stämningen kommer att bli grym, säger Christian och Linda Kukko, som hoppas på att Jönköping Dance Festival ska inspirera andra aktörer i Jönköping att haka på inför kommande år.

- Det här är verkligen något att satsa på i framtiden och jag hoppas att det växer sig ännu större, säger Christian Aaby.