Annons

Annons

För andra året i rad vankas det dansgala på Elmia under alla hjärtans dag. Repertoaren är såväl lång som mångsidig, med sex band som kommer att spela på olika scener under kvällen. Bland annat bandet Surround, som legat på is sedan 2005 och nu gör sin officiella nypremiär på galan. Bandet har sedan förra skivan bytt medlemmar, där alla kommer från Mullsjö och Habo.

Flamingokvartetten till Elmia
– Det ska bli helt fantastiskt att stå på scen tillsammans med de här banden, att träffa dem igen. Min tanke har alltid varit att starta upp bandet igen och nu är tillfället helt rätt. säger Jörgen Bolmstad, sångare i Surround och också bandets grundare.
Flamingokvartetten är ett annat band som kommer att uppträda under kvällen, vilket de även gjorde under 2014. 1960 uppträdde de för första gången och firar i år 55 år på scen.  
– Jag tycker det är lika roligt som det alltid har varit, vi älskar det vi gör. Vi gör det som vi alltid har gjort, vår grej. Att spela live så här gör ju också att varje kväll blir helt olik den andra. Och till dansbandsmusik kan man dansa alla danser, man kan shaka, twista och bugga. Det kan inte bli bättre, säger Dennis Janebrink i Flamingokvartetten.

Danskurs innan galan
För de som inte har lärt sig att dansa än anordnar Elmia danskurs några timmar innan galans start, där alla kan lära sig grunderna till de klassiska danserna.