På onsdagen blev det klart att anfallaren Aleksei Kangaskolkka lämnar J-Södra för spel med holländska Heracles Almelo.
Samma dag blev ersättaren klar. J-Södra har tecknat ett låneavtal med Kenan Hajdarevic, som närmast kommer från Sönderjyske i danska högstaligan. Det är en spelare som Mats Gren har bra koll på sedan hans tid som tränare i Danmark.
– Jag var intresserad av att få honom till Vejle när jag var där, men då valde han spel i högsta serien. Sedan har jag hållit ögonen på honom, säger Södratränaren.

”Inte fått sitt genombrott”
Hajdarevic, 23, med både bosniskt och danskt medborgarskap, har spelat för Fredericia, Horsens och Sönderjyske. Hans kontrakt med den sistnämnda klubben sträcker sig till december 2014.
– Kenan har fått speltid, men inte så mycket som han vill och därför blev det ett lån. Sönderjyske är ett lag som mest ligger på kontring, och han passar mycket bättre i lag som för matcher, då han kommer in mer i straffområdet, säger Gren.
– Han har inte lyckats som alla trodde från början, det har gått bra men han har inte fått sitt genombrott än. Det är en ganska stor och kraftig target player som är stark i närkamperna och bra på inlägg. I början av karriären levde han mycket på att vara target, men han har förbättrat sitt djupledsspel.

Tredje nyförvärvet
Hajdarevic gör sin första träning med J-Södra på torsdagen och han kommer spela i lördagens träningsmatch mot Brönshöj. En vecka senare sker omstarten i Superettan, då Örebro står för motståndet på Stadsparksvallen.
J-Södra har under uppehållet förstärkt truppen med tre spelare – Michael Nanchoff, Viktor Nilsson och Kenan Hajdarevic – som alla är på lån under hösten. Mats Gren är nöjd med nytillskotten och menar att det nu finns en annan bredd i truppen.
– Nu är vi mycket mer balanserade som lag, och eftersom vi har fått in riktiga kantspelare kommer vi ha mycket fler varianter i vårt spel, säger han.