Annons

Under vecka 47 bjuder Smådjursveterinären på A6 in till vad som kan förklaras vara en sen invigningsfest.

– Vi har inte haft någon invigningsfest, vi ville att allt skulle vara helt perfekt först men det blir det aldrig. Men nu är alla välkomna att se hur vi har det, vi har lite speciella erbjudanden och kommer att ha extraöppet på söndag, säger hon till Jnytt.

Fokus på rätt foder

På måndagen låg fokus på vilket foder som passar bäst för hund och katt. Carina Nordell från Virbac var på plats och pratade om deras olika sorters foder.

– Det är ett friskfoder och det som skiljer från de flesta andra är vi har ett högre proteininnehåll med animaliskt innehåll, som hund och katt normalt äter av sin natur, säger Nordell.

Annons

Carina fortsätter att berätta att det är viktigt att djuren får i sig aminosyror som bygger upp huden och muskler och dessutom innehåller rätt protein som inte gör dem överviktiga.

– Det är inte helt enkelt att välja rätt. Det är inte bara att vända på påsen och läsa. Det bästa är att rådfråga på kliniken så att det är bra råvaror.

Djuren bör äta kött

I hundar och katters naturliga föda ingår kött, och Carina Nordell menar att det inte är helt schyst att göra sina husdjur till vegetarianer.

– Det ska vara kött av bra kvalitet, proteinet ska ha animalisk källa. Det är deras naturliga föda och vegetarisk kost gör att deras tarmsystem får jobba mycket mer. Speciellt katter kan få mycket tarmludd. Det kan stå att det är protein i fodret, men det är viktigt att det är rätt protein.

Tipsar om regelbundna kontroller

På fredag kommer Smådjursveterinären svara på frågor kring bland annat vaccinationer. Sandra Lindstrand säger att det är viktigt att regelbundet ta med sitt husdjur till veterinären.

– Det är bra att man kommer in och vaccinerar dem varje år. På så sätt skapar man en rutin och får en årlig kontroll så att allt är okej.