Annons

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganIBK Dalen-Mullsjö AIS 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)Målskyttar, Dalen: Jonas S..

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganIBK Dalen-Mullsjö AIS 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)Målskyttar, Dalen: Jonas Svahn, Alexander Bodén, Ketil Kronberg, Jim Johansson.Mullsjö: David Gillek, 2, Kasper Hedlund.Publik: 1 154, Umeå Energi Arena.

Mullsjö hade besegrat Granlo, Pixbo och Storvreta under december månad, men i 2016 års första match blev det förlust.
– Försvarsmässigt var det ingen fara. Problemet var att vi bara satte ett mål på 58 minuter, och då är det svårt att vinna matcher, säger tränaren Mikael Hill.
Dalen gick ifrån till 2-0 i första perioden innan bortalaget reducerade genom Kasper Hedlund.
– Vi började rätt knackigt och gjorde tvärtom mot vad vi hade sagt. Vi slog felpass, hade dåliga mottagningar, visade ingen energi alls, var bekväma och tog inte tag i det, suckar David Gillek.
– De fick det avstånd de behövde och vi tvingades jaga från början.

Reducerade två gånger
Dalen drygade ut ledningen till 3-1 i en målfattig andra period där det bara gjordes ett mål.
– Det blev lite flängigt. Vi gick upp och pressade men var inte hundraprocentiga, säger Gillek.
Hammalaget utökade till 4-1 bara 13 sekunder in i tredje perioden och gjorde Mullsjös uppförsbacke ännu brantare.
Gästerna tog timeout med drygt tre minuter kvar att spela och tog ut målvakten. Då klev David Gillek fram, reducerade två gånger om och skapade ordentligt liv i matchen. Men närmare än 4-3 kom man aldrig.
– Vi hade inget att förlora på att plocka ut målvakten eftersom vi inte skapade något i spel fem mot fem. Vi hade något läge att kvittera, och med lite tur hade vi fått en pinne, säger Gillek, som menar att insatsen kunde ha varit bättre.

”Drog sig tillbaka”
– Det känns som att vi slarvade bort tre poäng, så det var en onödig torsk. Dalen gjorde det visserligen bra, men om vi hade kommit upp i tio procent till hade vi vunnit.
Vad skulle ni ha gjort annorlunda?
– Det är svårt att svara på. Men vi sköt mycket i skottäck och tog felbeslut på vissa ställen i planen, och då blev vi straffade. Vi hade nog förväntat oss att de skulle backa hem mer än de gjorde från början. Efterhand drog de sig tillbaka i planen, och då borde vi ha tagit mer direktskott och gjort fler mål.
Mullsjö är trots förlusten kvar på tredje plats i tabellen, på samma poäng som just Dalen.