Annons

Utbildningen har tagits fram tillsammans med vuxenutbildningen i Jönköpings kommun och Region Jönköpings län. Eva Gunnarsson har varit en viktig länk i detta samarbete. Hon arbetar som utvecklingschef på Jönköpings kommun kultur och fritid.

Eleverna har studerat på Moa lärcentrum, Jönköping. Utbildningsformen har varit upplagt som lärlingsutbildning. Detta innebär att eleverna har varit ute minst tre dagar i veckan på de olika badhusen i kommunerna i regionen.

”Varit kul”

Med stor förhoppning om en andra omgång elever som önskar bli utbildade badmästare kan man nu ansöka till och med 10 juni. Starten blir då i augusti.

– Jag tycker det har varit kul att gå badmästarutbildningen. Det jag har tyckt om mest är att det varit mycket praktiskt och skolan har varit bra för att det inte är så många elever som går på Moa lärcentrum. Roligast har vattengympa och gym instruktörsutbildningen, säger Hanna Nordgren.

Annons

Ansvariga för utbildningen är rektor Martin Sievers och Camilla Serrander, studie- och yrkesvägledare/ansvarig samordnare för badmästarutbildningen i regionen. Ansvarig lärare har varit Jessica Haage Falkenhäll och verksamhetsansvarig på utbildningsanordnaren Lisa Äljen, båda anställda på Moa lärcentrum.

Under måndagen var det avslutning för de första elever som avslutade sin badmästarutbildning.
Foto: Läsarbild

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app