Annons

På Jönköpingsgalan premieras företag, organisationer och privatpersoner som genom sina insatser utvecklar och stärker vår gemensamma plats. Idag offentliggörs de 27 finalisterna i galans nio olika priskategorier. Av de tre nominerade i varje kategori utses en vinnare på Jönköpingsgalan lördagen den 23 februari. Bakom varje pris finns en prisutdelare som själva har ansvarat för sina nomineringsprocesser och att bilda en jury som för juryarbetet.

- Det är verkligen ett gediget arbete som galans prisutdelare genomför varje år, säger Evelina Hjalmarsson, marknadsansvarig på FC Gruppen och projektledare för Jönköpingsgalan. Jag är inte avundsjuk på deras fortsatta arbete med att nu utse en vinnare av alla otroliga finalister, fortsätter hon.

I denna artikel presenterar vi de nominerade i de tre första kategorierna.

Annons

Årets idrottsprestation

Delas ut av Jnytt

Emma Gullstrand

Emma Gullstrand, simhopp

Utvecklingen för den 18-åriga hopptalangen från Jönköpings SS har fortsatt i oförändrad styrka även under 2018. Trots en skadad trumhinna som höll henne borta från vatten i åtta veckor har medaljregnet fortsatt i de stora tävlingarna.

Cajsa Persson
Foto: Tristan Jones

Cajsa Persson, golf

Regnet vräkte ner, precis som det brukar göra i Skottland. Men Cajsa Persson från Jönköpings Golfklubb sken som en sol. Tillsammans med göteborgstjejen Linda Wessberg såg hon till att det blev svenskt guld i lag-EM efter seger mot Frankrike.

Wetterbygden Basket
Foto: Emil Tragardh

Wetterbygden Basket

På några få år har Wetterbygden Basket tagit klivet upp till den högsta ligan både på herr- och damsidan. Den målmedvetna satsningen har gjort att föreningen idag nämns med respekt, både på och utanför banan.

Årets digitala ledare

Delas ut av Poolia

Magnus Kroon
Foto: Emil Tragardh

Magnus Kroon, VD, Elkedjan

Magnus Kroon, Elkedjan, har arbetat med utveckling och innovativa lösningar på ett enkelt sätt. Magnus ser saker ur ett verksamhetsperspektiv och betraktar just digitaliseringen som ett bra verktyg för att förenkla och effektivisera flöden och processer. Genom en tydlig vilja att utveckla och digitalisera sin organisation har företaget nu skapat en tydlig plattform i form av ett intranät i app-form. Detta har resulterat i att informationen når ut till alla 2000 medlemmar på ett effektivt och engagerande sätt.

Helena Liliefelt
Foto: Emil Tragardh

Helena Liliefelt, Accounts Payable & Receivable manager, Husqvarna AB

Helena Liliefelt, Husqvarna AB, är en inspiratör som varit drivande i att hitta en digital touch på administrativa processer, något hon har åstadkommit genom att balansera inspiration och hopp med realism. Under två års tid har hon sonderat terrängen för att sedan bygga ett business case tillsammans med sina kollegor. Hon har inspirerat och jobbat med change management och lagt grunden för att tillsammans lyfta arbetsplatsen digitalt. Helena är en av de drivande krafterna bakom den digitaliseringsresa inom Finance som Husqvarna påbörjat under 2018.

Camilla Danielsson
Foto: Emil Tragardh

Camilla Danielsson, VD, Qnister

2018 var året då ett nybildat Jönköpingsföretag såg till att digitaliseringen av en konservativ bransch tog fart. Bolaget ökade snabbt och gått från 0 till 300 kunder sedan starten. Från produktutveckling till lansering av helt nytt nationellt varumärke på mindre än ett år under ledning av VD Camilla Danielsson. Att etablera ett bolag med en digital produkt som utmanar den traditionella juristrollen på en omogen marknad kräver mod, nytänkande och ett kommunikativt ledarskap. Camilla Danielsson är en sann ledare som inte bara bestämmer, utan får sina anställda att vilja följa henne. Målet är att digitalisera hela den juridiska branschen och hon har börjat med GDPR, men mer är på väg. Resan har bara börjat!

Årets event- och mötespris

Delas ut av Destination Jönköping

Hans Claesson
Foto: Emil Tragardh

SOI (Sveriges offentliga inköpare), Hans Claesson

SOIs årskonferens är en viktig mötesplats och Sveriges största konferens för inköpare från den offentliga sektorn. 2018 års konferens hölls i Jönköping den 16-18 april med runt 900 deltagare. Med ett stort lokalt engagemang hos de upphandlande myndigheterna – däribland Jönköpings kommun, Jordbruksverket, Domstolsverket, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län genomfördes mötet med ett strålande värdskap!

Göran Carnander
Foto: Emil Tragardh

SM Orientering, Göran Carnander

Ett väl planerat och genomfört event som genom ett samarbete över kommungränserna lyft fram olika typer av orientering, allt från långdistans genom terrängen vid Hook och ultradistans i Vireda till ett snabbt och publikvänligt sprintlopp genom Jönköpings stadskärna. Jönköpings OL-Allians med sina 12 medlemsföreningar har genom eventet verkligen satt Jönköping på orienteringskartan!

Per Selskog och Tony Hatefnejad
Foto: Emil Tragardh

Jkpg Marathon, Per Selskog och Tony Hatefnejad

När två personer med passion för löpning, och speciellt för maraton, bestämmer sig för att skapa ett lopp i Jönköping gör de det med stormsteg. På bara två år har Jönköping Marathon redan placerat sig som ett av de största loppen i sitt slag i landet och är sjätte störst i Norden. Med ett proffsigt arrangemang där deltagarna springer genom flera stadsdelar och löparstaden Jönköping verkligen får chans att visa upp sig och med Sveriges mäktigaste målgång som kronan på verket är Jönköping Marathon ett event att räkna med!

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app