Epostadress Lösenord

Annons

"Sport kan förändra världen"

"Sport kan förändra världen"

Wetterbygden Basketball har under året haft flera lyckade projekt ute i samhället. Jönköpings kommun bad därför klubben om hjälp att arrangera passande sommarlovsaktiviteter. Det mynnade ut i basketspel som varvas med bokläsning. Jnytt åkte till Österängen och hälsade på.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Då öppnar butiken på Öxnehaga igen

Öxnehagas invånare har fått vänta länge på en ny livsmedelsbutik. Nu är det äntligen klart när en ny handlare kommer att öppna dörrarna – men vissa varor kommer att utelämnas helt.
– Vi slipper ilska mot våra anställda och skadegörelse mot butiken, säger Josef Kapasi.

Mullsjös segersvit bröts – trots rekord

Mullsjö AIS förlorade med 3-4 borta mot Storvreta. Därmed stannade segersviten på fyra matcher.
– Det känns surt eftersom de inte kändes vansinnigt heta, säger tränaren Andreas Hedlund.

Klubben skrev historia: "Aldrig hänt tidigare"

Tabergsdalen kommer ha ett lag i elitserien även nästa år, den här gången är det herrarnas tur att mäta sig mot nationellt toppmotstånd. Men uppflyttningen satt hårt inne, stora skadebekymmer höll på att sätta käppar i hjulet.
Jonathan Stenberg, spelande tränare, berättar om: √ Vägen till avancemanget √ Det dramatiska skadeläget inför sista matchen √ Att man ska satsa på lokala spelare √ Hur klubben skrev historia.
– Fast kolla inte upp en bra story, påpekar han skämtsamt om historieskrivningen.

Hög promillehalt – nekar till brott

I mitten av september stoppades ett fordon på Rosendalagatan i Huskvarna. I bilen satt en man i 65-årsåldern som kontrollerades.

Nyårsfesten ratas – här är anledningen

Istället för lasershow blir det i år fyrverkerier på Jönköpings kommuns traditionsenliga nyårsfirande i Rådhusparken – fastän i tystare format.
– Miljöpåverkan är så liten att den knappt går att mäta, säger Tord Sundqvist, kommunfullmäktiges ordförande.

Poliser till sjukhus efter lastbilskrock

En polisbil och en lastbil kolliderade på onsdagsmorgonen på Klostergatan i Jönköping. Två poliser skadades i olyckan och har förts till sjukhus.

Fängelse efter misshandel i butik

Under tisdagen kom efterspelet till den misshandel som ägde rum i en butik i Jönköping i början av oktober. Tre män, 48, 32 och 29 år misstänktes för olaga tvång, två av dem åtalades för medhjälp till grov misshandel och en av männen för grov misshandel.

Julfest med Olja lockade många

Kooperativet Olja genomförde på Nobeldagen sitt första gemensamma julbord för både medlemmar och personal. Mat, uppträdande och ett oväntat, men stämningsfullt, luciatåg var höjdpunkterna under festligheterna.
Artikel 2 av 9
Då öppnar butiken på Öxnehaga igen
Tillbaka till startsidan