Zakaria Abdullai, 24-årig mittfältare från Ghana, har tillhört Gefle sedan 2011.
Nu har GIF dock köpt ut Abdullai från kontraktet, något som gör att HFF får honom billigt. Tanken är att spelaren kommer vara i HFF under resten av den här säsongen, och om båda parter är nöjda kommer han att vara kvar även nästa säsong.
Han har, enligt klubbens hemsida gjort totalt 47 allsvenska matcher. Dessutom har ghananen gjort fyra europacupmatcher för Gefle.
– Han kan spela central mittfältare och vänsterback, han är en stark spelare med en bra vänsterfot, säger Husqvarnas tränare Niclas Tagesson.
– Jag kommer in som en lagspelare. Det är viktigt för mig att vara lagspelare och inte bara indivdualist, säger Zakaria Abdullai.

Thydell en talang
Förutom Zakaria Abdullai hämtar också HFF in 21-årige mittfältaren Kristoffer Thydell från Halmstads BK. Även Thydell ansluter på lån, för hans del är det säsongen ut som gäller.
Kristoffer Thydell har gjort drygt 50 allsvenska matcher för HBK.
– Det känns jättebra. Jag är jättepositiv till detta. Jag kan tillföra aggressivitet och vinna dueller, säger Thydell som har gjort en match från start i årets allsvenska.
– Båda två ska tillföra rutin, hoppas tränare Tagesson.

Han flyttar hem
Två spelare in, och HFF fortsätter jag, tanken är att man ska få in en nummer 10 och en anfallare som är bra i djupet.
Det innebär att man kommer att släppa spelare. Diego Olate har sedan tidigare flyttat hem till Chile, och nu står det klart att hans landsman Carlos Ross flyttar efter.
– Vi fick ett bra bud, ambitionen är att han ska komma tillbaka till oss nästa år, säger HFF:s sportchef Issa Iskander om Ross.
Carlos Ross kommer att spela för ett lag i den chilenska andradivisionen.

Drar igång
Med två nya spelare i truppen drar HFF i dag igång träningen. I morgon åker man till Vrigstad på ett miniläger i tre dagar innan man möter Syrianska i träningsmatch på lördag på Rosenlund. I den matchen kommer, förmodligen, även Jamal Dixon vara med.
Dixon är provspelare som kommer till HFF på rekommendationer från förre HFF:aren Emmanuel Esam. Dixon har under våren tillhört BW/90.
 

HFF