Annons

Annons

Det var totalt 47 tappra cyklister som startade den 32 mil långa turen runt Vättern på lördagsmorgonen. Det är första gången Abloc Winter Challenge arrangeras och Erik Abrahamsson menar att det kommer att bli ett årligt arrangemang.
– Det finns en internationell uppmaning om att man ska cykla 50 mil mellan jul och nyår, det är bra att röra på sig. Så detta blir 32 mil av dem, säger Erik Abrahamsson.

”Det blev vinter”
Att cykla på vintern är något som Erik Abrahamsson ser som en ökande trend. Men att ta sig fram i snö och blåst kan bli en utmaning, menar han.
– Det blev riktig vinter när vi skulle ge oss av. Det har gått jättebra hittills, vi är väldigt försiktiga. På pauserna vi har kan man byta kläder och värma sig. När det är riktigt bra underlag så är det helt fantastiskt på vintern, säger Erik Abrahamsson.
Deltagarna är från Sverige, Norge och Danmark och de beräknas anlända till Jönköping igen på söndagskvällen.

Tvingats ta omvägar
Strax efter klockan 19 fick vi en ny lägesrapport från Erik Abrahamsson.
– Vi har minst sagt haft en hård runda på grund av vädret. Det har gjort att vi har tvingats ta omvägar, och jag tror att vi kommer att landa på 36 mil någonstans. Men trots rådande förhållanden har bara fem cyklister klivit av, säger han.
– Just nu befinner vi oss mellan Vadstena och Ödeshög. Vi kommer att stanna och ta en sista fika på torget i Gränna, och vi tror att vi är i Jönköping vid 23-tiden. Då har vi varit ute i 17 timmar.