Annons

Uppsättningen av ”Les Misérables” är ett samarbete med Wermland opera, som spelar musikalen fram till april i år.

Rollen som Jean Valjean har gått till musikalartisten Alexander Lycke. Han har haft flera stora roller, bland annat var han nyligen aktuell som fader Laurence i ”Romeo & Julia”. Han var också med i musikalen ”Passion” och i Spiras julkonsert 2016.

Biskopen kommer att spelas av sångaren Andreas Glans från Jönköping. I Smålands musik och teaters regi har han genom åren medverkat i opera, musikal, revy och konserter. Han jobbar också som sångpedagog på Södra Vätterbygdens folkhögskolas musiklinje i Jönköping.

Med i Wermlands opera

Musikalartisten Philip Jalmelid kommer att spela Javèrt. Han är just nu aktuell i samma roll på Wermland opera i Karlstad och har tidigare bland annat synts i konsertföreställningar av ”Kristina från Duvemåla”.

Annons

Eponine-rollen har musikalartisten Hanna Holmgren fått. Även hon är aktuell på Wermlands opera, och hon har tidigare bland annat medverkat i ”Vi på Saltkråkan” på Lisebergsteatern.

Fantine spelas av musikalartisten Anna-Hanna Rosengren. Hon tog förra året examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg och har bland annat medverkat i föreställningen ”Into the woods”.

Cosette spelas av Emmi Christensson och Linnéa Hyltenfeldt. Linnéa Hyltefeldt medverkar också i Wermlands opera och har tidigare medverkat i ”Kristina från Duvemåla” I Stockholm. Emmi Christensson är just nu aktuell i ”The phantom of the opera” i Stockholm.

Varit med i film

Marius kommer att spelas av Kalle Malmberg, som ingår i Smålands musik och teaters fasta ensemble och har bland annat gjort huvudroller i ”Amadeus” och musikalen ”Passion”. Just nu är han aktuell i ”Romeo & Julia” och ”Strawberry fields” på Spira.

Petter Snive kommer att synas i rollen som Enroljas. Han är just nu aktuell i musikalen ”Kinky boots” på Malmö opera.

Nina Nordblad har fått rollen som Madame Thénadièr. Hon medverkade i Smålands musik och teaters uppsättning av ”Katitzi” 2016.

Thénadièr spelas av Petter Andersson, som också ingår i den fasta ensemblen. Han har just spelat Lord Capulet i ”Romeo & Julia” och har förutom flera roller agerat i filmer som Lukas Moodysons ”Vi är bäst”.