Annons

Prisutdelningen på Spira var startskottet på klimatveckan som inledes under onsdagen. Bland 33 nominerade blev det till slut fem finalister: Värnamo åkeri, Tenhults naturbruksgymnasium, Hållbarhetsbalen, Emåförbundet och Lyndon McLeod.

– Jag är överväldigad, det är fantastiskt, sa verksamhetschef Ola Lundmark, som tillsammans med eleven Kalle Andrén och miljöombudet Johan Göransson var på plats för att ta emot diplom, blommor och pokal.

Enligt motiveringen är skolan ett stort föredöme och inspirationskälla för hela Jönköpings län, och den visar att det framgångsrikt går att kombinera miljö, klimat, landsbygd och hållbarhet.

– Tenhults naturbruksgymnasium vann Region Jönköpings läns eget miljöpris 2018, och nu är det fantastiskt roligt att de får vinna länets klimatpris, säger Maria Cannerborg, miljöchef inom Region Jönköpings län, i ett pressmeddelande.

Annons

Om klimatpriset:

Sedan år 2012 delar Klimatrådet ut klimatpris till framstående och innovativa satsningar in..

Om klimatpriset:

Sedan år 2012 delar Klimatrådet ut klimatpris till framstående och innovativa satsningar inom klimatområdet i Jönköpings län. Klimatpristagaren ska på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision eller på annat sätt bidra till att främja länets klimatarbete.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app