Den 17 och 18 mars visas "Hopp" i Huskvarna teater.

- Den handlar om att vi alla har samma hopp. Både stor och gammal vill att vi ska bli mer tillsammans och ha mer kärlek. Vi har blivit olika grupper, men vi ska bli tillsammans och komma närmare varandra. Vi är starkare och bättre tillsammans, säger Fabrolia Babil, som regisserat teatern, och fortsätter:

- Det är en komedi, och tragedi. Det viktigaste är att den är på assyriska, under många år har många i Jönköping frågat oss om vi kan göra något på assyriska.

I ungefär sex månader har teatergruppen planerat och repeterat. Nu är det snart dags för uppvisning.

- Problemet att vi inte håller ihop är inte nytt. Vi vill inte ha det så och vill inte lämna över det till våra barn. Det är inte bra som det är nu, vi ska vara mer tillsammans.

Annons

"Påminner om hur livet var innan"

Pjäsen kommer kretsa kring tre syskon från samma föräldrar som går olika vägar för att senare enas. De är tydliga med att det inte handlar om politik.

- Det spelar ingen roll vilket namn man har, det som är viktigt är att vi håller ihop.

- Vi vill säga till publiken att de som länge önskat en teater på assyriska, nu har vi gjort en. Vi vill visa något på ert språk och vi hoppas de kommer och tittar. Det kommer även påminna dem om hur livet var innan. Kom och se vad vi har gjort under de senaste sex månaderna, vi förtjänar att det kommer publik och tittar, avslutar Fabrolia Babil och ler.

De är med som skådespelare

Jan Abdel

Samira Ishak

Angel Narse

Ilechwa Kivarkis

Daoud Malki

Ashtar Ish..

De är med som skådespelare

Jan Abdel

Samira Ishak

Angel Narse

Ilechwa Kivarkis

Daoud Malki

Ashtar Isho

Ashorina Koliana

David Batta

Maria Batta

Emanuel Babil

Lucas Babil

Emilia Babil

Johannes Babil

Emilia Narse