Jönköpingsgalan hyllas regionens hjältar i nio olika priskategorier. Nu presenteras några av artisterna som ska förgylla kvällen i Munksjömagasinen den 21 april.

Boris René

– Boris tog sig till final i Melodifestivalen 2017 med låten Her Kiss. Året dessförinnan debuterade han i samma tävling med låten Put Your Love On Me. Singeln sålde platina under 2016 och har streamats över nio miljoner gånger.

Agnes Evertsson

– 19-årig tjej från Jönköping som sedan barnsben haft ett stort intresse för musik och dans. Det började med barnkör och gospel i Immanuelkyrkan, och parallellt med det dansade hon på kulturskolan. I framtiden finns det inget hon hellre jobbar med än musik – och det ser lovande ut. Efter studenten på Per Brahegymnasiet (självklart med musikalisk inriktning) blev hon upptäckt av John Soul, en av grundarna till skivbolaget Soul Family Entertainment. Nu är hon aktuell med sin debutsingel Saviour under artistnamnet Agnes Ida och har flera spännande projekt på gång tillsammans med skivbolaget.

Annons

Coverland

– Tiomannabandet som funnits och verkat i Jönköpingsregionen sedan mitten av 90-talet. Den stora sättningen, som består av komp, en blåssektion och två sångerskor, har en bred repertoar som bjuder på både storbandsjazz, RnB, soul, latin, disco och rock. Bandet har kompat det mesta i artistväg och är ett ofta anlitat galaband. Coverland var med vid de allra första Jönköpingsgalorna på Stora Hotellet kring Millennieskiftet. Nu gör dom comeback.

Just nu pågår omröstningen till Årets idrottsprestation, det pris Jnytt delar ut. Gå in och rösta här.