Annons

Årets internationella utmanare riktar sig till de företag som har ökat närvaron internationellt genom att utmana sig själva, eller andra. Priset delas ut av Enterprise Europe Network.

De som har nominerats till priset är Jonas Ihreborn AB, Ehrlin Publishing AB och Magasin Friend of Brands AB.

Annons

Jonas Ihreborn AB designar och tillverkar möbler för offentlig inredning och har snabbt gått från nationell spelare till internationell utmanare. Värnamoföretaget anses genom en genomarbetad design med tydliga skandinaviska linjer ha tagit steget in i de internationella finrummen med stående inbjudningar från topparkitekter från San Francisco till Melbourne.

Slagit säljrekord

Ehrlin Publishing är ett personligt förlag som utvecklats på egen hand, där framgångsrik användning av sociala medier starkt bidragit till att företaget gått från att vara helt okända till att vara ett förlag som slagit historiska säljrekord med samarbeten över hela världen.

Förlaget har gett ut titlar som toppat Amazons Best Seller lista i fem länder. Ett exempel är den omtalade barnboken ”Kaninen som så gärna ville sova”, som bara i Japan har sålts i över 800 000 exemplar.

Tydlig målfokusering

Magasin Friend of Brands AB bygger och utvecklar varumärken inom hem och kök såväl nationellt som internationellt. De arbetar både med egna varumärken och med toppdesigners över hela världen.

Skälet till att företaget nominerats uppges vara att de med sin tydliga målfokusering och strategiska planering successivt bearbetat nya marknader i Europa och framgångsrikt tagit positioner inom en starkt konkurrensutsatt bransch.