Annons

Nästa onsdag, 16 mars, har Jönköpings Södra årsmöte. På årsmötet kommer man bland annat att fylla de två tomma platserna i styrelserummet.

Pernilla Ljungbergh, vd och delägare NY Reklam och Hallpressens vd Mats Tidstrand har fått förfrågan från J-Södra.

– Jag är jättestolt och väldigt hedrad över att få frågan om att representera alla J-Södras medlemmar, säger Pernilla Ljungbergh som, om hon blir vald blir första kvinnan in i J-Södras styrelse i klubbens 94-åriga historia.

– Jag vet det, att få frågan att få representera medlemmarna är hedrande, sen tror jag främst att det är för att jag är engagerad. Att jag är kvinna är ingen nackdel, men jag tror inte att det är största anledningen till att jag fått förfrågan.

Annons

– Det jag brinner för och varit aktiv för hela livet är att vara en föreningsmänniska. Jag började när jag var jätteliten med att spela handboll, segla och friidrotta. Sen har jag varit engagerad i Hallby handboll när jag var ung tjej, sen i fotbollen, säger Pernilla Ljungbergh.

Tidstrand om förfrågan

– Det känns jätteroligt. Bara att få frågeställningen kändes väldigt kul, säger Mats Tidstrand som inte behövde någon längre betänketid innan han tackade ja till att finnas till förfogande för J-Södra.

– Jag funderade lite grann, lite resonemang med familjen, efter den funderingen kändes det jätteroligt. Jag är glad för nomineringen, säger han.

Vad kan du bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med det jag lärt mig från näringslivet. Jag är väldigt sälj- och marknadsinriktad i min yrkesmässiga uppfostran.

– Jag är i grunden väldigt idrottsintresserad, jag har gått och tittat på J-Södra väldigt mycket de senaste åren, säger Tidstrand som är från Kristianstad och flyttade till Småland i början av 1990-talet.

– Det har känts självklart att det är Södra man håller på när man flyttade till Jönköping.