Annons

Nivika har sedan starten år 2000 förvärvat, byggt, förädlat och förvaltat fastigheter i bland annat Värnamo, Jönköping och Växjö. Idag äger Nivika ett 60-tal fastigheter med en uthyrningsbar yta på cirka 200 000 kvadratmeter, fördelat på kommersiella lokaler och bostäder.

Husgruppen bildades år 2010 och är idag en stabil aktör inom marknaden för studentbostäder i Jönköping. Man har även ett långsiktigt samarbete med Jönköping University.

- Detta är ett spännande förvärv som vi är fantastiskt glada över och som är strategiskt riktigt för oss. Vi ser att de båda företagen passar mycket bra ihop, och med gemensamma kompetenser kommer denna satsning positivt bidra till Nivikas fortsatta utveckling.” säger Niclas Bergman, vd och delägare i Nivika.

Genom förvärvet adderas ytterligare 350 studentbostäder till Nivikas bestånd, och Husgruppens samtliga medarbetare följer med över till Nivika.

Annons

- Vi är glada över möjligheten att bygga vidare vårt företag som en del i Nivika-koncernen. Nivika är en etablerad och expansiv aktör på fastighetsmarknaden. Vår ambition är att långsiktigt tillsammans fortsätta utveckla vårt koncept med kreativa och smarta lösningar för mindre bostäder, säger Urban Antoniusson vd och delägare i Husgruppen