Annons

I år har man på Råslätt samordnat allt arbete bland barn och unga för att bättre kunna komplettera varandra - och nu är upplägget inför sommaren 2016 färdigt.

Foto: Caroline Eriksson
Foto: Caroline Eriksson
Foto: Caroline Eriksson

Det är ABF, Jönköpings Islamiska Församling, Jönköpings kommun - Kultur och fritid, Pingst Jönköping, Råslätts Sportklubb, Stadsgårdsskolan, Underground och Unga Örnar som arbetar tillsammans på olika sätt.

Biblioteket på Råslät kommer bland annat att få besök av författaren Åsa Örnell som kommer att hålla en deckarskola för barn mellan 10-12 år.

- Man kommer att få testa att skriva en egen deckare. För mindre barn blir det en superhjälteworkshop, där man får skapa sin egen superhjälte, säger Sofia som jobbar på biblioteket.

Utflykter

Annons

Andra aktiviteter som barn och unga kan välja mellan är musikprojekt eller sport med Underground Råslätt, Zombieöverlevnad och bakning med ABF eller sommarkul med Pingstkyrkan i samarbete med Erikshjälpen.

Daniel Maldini på Jönköpings kommun, kultur- och fritid kommer att erbjuda resor för ungdomar varje torsdag från och med den 16 juni - helt kostnadsfritt då regeringen skjutit till en hög summa pengar till ändamålet.

- Vi kommer att åka till bland annat Kolmården, Gothia Cup och High Chaparal, säger Daniel, som också håller i dagsutflykter till badhus eller andra platser i kommunen under ett antal tisdagar i sommar.

- Vi vill kunna erbjuda alla en minnesvärd sommar, även de som inte har råd. Alla ska få chansen att komma tillbaka efter sommarlovet och berätta om något roligt de upplevt, säger han.

Bra grund

Elever från årskurs åtta erbjuds också chansen att praoa och på så vis bygga på sitt CV i samband med sommaraktiviteterna.

Peter Magnusson är utbildare och konsult i kultur och ungdomsfrågor och representant för nätverket Underground, han nämner även att man i framtiden kommer att fortsätta att arbeta för en bra värdegrund på Råslätt.

ABF