Diana Halldén, Ju-Jutsu - Målet med säsongen var att ta VM-guld i Polen. Något hon också gjorde, trots en skadefylld uppladdning. I finalen besegrades polskan Irena Preiss med 10-0.

Jönköpings Södra IF, fotboll - J-Södra var 2016 tillbaka i Allsvenskan för första gången sedan 1969. Och trots att de var nederlagstippade inför säsongen höll de sig kvar med god marginal i svensk fotbolls finrum.

Sofia Paldanius, kanot - Trots en besvärlig ryggskada samlade Paldanius ihop kraft och lyckades kvala in till sitt femte OS. Tävlingarna i Rio slutade med en vunnen B-final. I inledningen av 2017 meddelade hon att karriären är slut, en karriär som innehåller mängder av mästerskapsmedaljer och deltagande i fem olympiska spel.

Annons

Victor Johansson, simning - Slog ett 29 år gammalt svenskt rekord på 1500 meter frisim. Johansson tog även SM-guld på distansen och fick representera Sverige på långbane-EM och kortbane-VM. Som om inte det vore nog blev det ett JEM-guld dessutom.

Jimmy Thelin, fotboll - Nuvarande och före detta spelare i J-Södra är inte sena med att lyfta fram tränare Thelins betydelse för laget. Även Erik Edman och nationell media har hyllat tränaren under säsongens gång för hans sätt att leda Jönköpings Södra.

Olle Lindskog, dynamiskt revolverskytte - Vann EM-guld och tog ett lagbrons i samma tävling 2016. Plockade hem individuella guld i SM och NM. Var dessutom med i det lag från Jönköpings Pistolskytteklubb som tog silver på SM.

Martin Setterberg, mountainbike - När mountainbike-EM avgjordes på IKHP i våras tog Martin Setterberg brons i herrarnas sprint. Efter tävlingen hyllades Setterberg av förbundskapten Anders Ljungberg stort.

HV71 U16, ishockey - Tog föreningens första SM-guld sedan 1979 i U16-sammanhang. I finalen besegrades Timrå med hela 8-3 och HV kunde då titulera sig svenska mästare i ishockey.

Paul Persson, Ju-Jutsu - Tränaren Paul Persson blev rejält hyllad av Diana Halldén efter hennes VM-guld. Persson är både tränare i ju-jutsu klubben Samurai och coach i landslaget. Under hans tre år som landslagscoach har Sverige tagit tre VM-guld och ett JVM-guld.