Annons

- Jönköping Hawks hade endast ett lag för seniorer. När "eldsjälarna" i laget trappade ner eller slutade gick det inte att fortsätta hålla igång klubben, säger Erhan Trshani som spelade för Jönköping Hawks när det begav sig.
Nu vill Erhan Trshani tillsammans med Erik Bengtsson och Filip Wessman som var med och startade den nya föreningen istället satsa på ungdomsverksamhet, för att på så sätt öka chanserna för att klubben blir långlivad.
- Vi hoppas på att få ihop ett U15-lag och ett U19-lag. Förhoppningsvis kommer de cirka 20 nyfikna spelarna som tränadeatt sprida ordet till sina skolkamrater och vänner, säger Erik Bengtsson.

Erik Bengtsson var med och grundade föreningen som igår anordnade sin första träning. Foto: Niclas Liljenby

Vill börja tävla nästa år
Erik Bengtsson och Filip Wessman känner varandra sedan tidigare och är båda intresserade av den något ovanliga sporten i Sverige. I vintras bestämde de sig för att ta reda på hur intresset var bland jönköpingsborna genom att skapa en facebookgrupp. Runt 90 personer gick med i gruppen och de bestämde sig då för att kontakta Erhan Trshani som de visste hade varit medlem i Jönköping Hawks. Genom honom värvades ännu fler fotbollsintresserade och nu hoppas trion på att kunna anordna träningar på Rocksjövallen under våren.
När kommer ni börja tävla professionellt?
- Det kan nog tidigast ske till nästa vår. Det är åtminstone vår förhoppning, säger Erik Bengtsson.