Annons

Rent and Travel bedriver ett koncept där man kan boka en husbil, hämta upp den på en av landets tre, snart fyra, uthyrningsstationer och sedan kan man semestra runt hur mycket man vill. Just nu finns det uthyrningsstationer i Kristinehamn, Norrköping och Stockholm/Arlanda. På måndag den 15 juli öppnar ytterligare en station i Tenhult. Det är Hobby Fritid i Tenhult som har anslutit sig till konceptet.

- Jag började arbeta här förra året och såg direkt en stor efterfrågan på att hyra semesterfordon. Vi tittade en del på att starta uthyrningsverksamhet i egen regi men kände att det var väldigt omfattande. När vi upptäckte det färdiga konceptet Rent and Travel kändes det därför helt rätt för oss, säger Jörgen Nyström, vd för Hobby Fritid, i ett pressmeddelande.

Från och med den 15 juli finns Hobby Fritid i Tenhult som en valbar upphämtningsstation för de som väljer att hyra en husbil. Och den första bokningen är redan gjord.

Annons

Stort intresse

- Vi ser ett stort intresse för Rent and Travel och får in förfrågningar från många delar av landet. Det har funnits en efterfrågan på en uthyrningsstation i området runt Jönköping och vi är oerhört glada att Hobby Fritid har anslutit sig, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm som tagit konceptet Rent and Travel till Sverige.

- Att vi fick in en bokning redan innan stationen är igång känns såklart extra kul. Det är tack vare vår bokningssupport som snappat upp önskemålet och kunnat göra en tidig bokning, fortsätter Lars.

Tenhult är en bra plats. Det ligger bara en dryg mil utanför Jönköping och från Tenhult har man 85 % av Sveriges befolkning inom 30 mil. Det är enkelt att ta sig dit och läget är strategiskt bra för utländska resenärer som kommer till Sverige via Landvetter.

- Med flygbuss tar sig resenärerna enkelt till Jönköpings busstation där vår personal hämtar upp. De som kommer med egen bil parkerar kostnadsfritt på ett inhägnat och övervakat område hos oss, berättar Jörgen.