Annons

Annons

Nia Lindström har hand om de allra yngsta JSS:arna i babysimmet.
Och anledningen till att hon vann pris för årets ledare i JSS är att hon har arbetat fram ett program som ska lära väldigt små barn att livrädda sig själva.
– Jag startar med dem allra från början, du vet det är jag som startar med alla de här duktiga simmarna i klubben, haha.
Varför vann du?
– För att jag lär småbebisar att livrädda sig själva.
– Man kan tycka att babysim är bara är mysigt, och det är det också med lek mellan barnet och mamman och pappan, men för att minska drunkningsolyckor bland småbarn jobbar vi på att lära de små barnen att när de hamnar under ytan sparka sig upp till ytan och tillbaka dit de kom från, alternativt lägga sig på rygg och flyta, säger Nia som berättar att man kan börja med babysim från det att bebisen är tre månader gammal.

Väldigt bra år
2015 har varit ett alldeles fantastiskt bra år för JSS. Man har tagit väldigt många medaljer i alla olika grenar, på både ungdoms-SM och senior-SM.
– Vi är Sveriges bästa simförening på juniorsidan för tredje året i rad och Sveriges bästa på ungdomssidan för andra året i rad. 
Vad är det som gör er så bra?
– Så här bra har vi aldrig varit, det är långt och målmedvetet arbete, säger Christin Berglund som lyfter fram möjligheten för JSS:arna att gå på Sandas idrottsgymnasium som en väldigt starkt bidragande orsak till klubbens alla framgångar.
Förutom Nia Lindström blev Victor Johansson, simmare, prisad som årets komet och simhopperskan Emma Gullstrand fick ta emot Junefeltmedaljen, detta efter att hon blev svensk mästarinna på 3 meter, hon har även vunnit Nordiska Juniormästerskapen och hoppat Junior-EM.
Victor Johansson vann bland annat fyra SM-guld, på kortbane-SM slog han dessutom nytt svensk rekord på 800 och 1 500 meter frisim.

JSS