Tanken är att mat, livemusik, dans och sång mixas under krogshowerna som kommer att hållas i aulan på Attarpsskolan den 15 mars, 19 mars, 20 mars och 22 mars.

Ungdomarna driver projektet själva och har koll på allt från logistiken bakom uppträdandet till marknadsföring, inköp och underhållningen på scenen. Ansvarig för själva projektet är musiklärare Anna Åkesson.

Lisa Gustavsson och Agnes Granath medverkar på scenen.
Foto: Rebecca Staf

Olika konstellationer

– Krogshowerna hålls för allmänheten och är inspirerad av Wallmans salonger. Det blir en blandning av 80-tal, rock, filmmusik och livemusik. Vi dansar, spelar och sjunger och under tiden showen pågår får besökarna äta en trerättersmiddag, berättar Maja Hallman, som är en av de sex eleverna som sitter med i marknadsföringsgruppen för projektet.

Gruppen ansvarar förutom för marknadsföring för biljettbokningarna.

Annons

– Hittills har det gått jättebra med projektet och det känns verkligen jätteroligt att vi ligger bakom allt både när det gäller mat och logistik som marknadsföring. Vi är 24 elever i klassen totalt. Tre elever ansvarar för ljud och ljus och resten är på scenen. Vi har två grupper med band som spelar i olika konstellationer under den två timmar långa föreställningen, berättar Maja Hallman.

Bra erfarenhet

De började arbeta med projektet under höstterminen och det hela började med att de spånade idéer. När upplägget sedan var bestämt började de repa. Konferencierer under showen kommer Elsa Lagerqvist och Knut Larsson att vara.

– Jag tycker att det är kul att driva ett sådant här projekt och det känns som en väldigt bra erfarenhet, säger Maja Hallman, som själv sjunger och spelar piano under showen.

Hon upplever att hon utvecklats mycket sceniskt då det händer mycket på scenen.

Några av niorna som medverkar i krogshowen: Från vänster: Lisa Gustavsson, Ebba Jakobsson, Maja Mellqvist och Frida Florin. Foto: Rebecca Staf
Ebba Jakobsson och Lina Sunesson medverkar på scenen. Foto: Rebecca Staf
Maja Mellqvist spelar trummor. Foto: Rebecca Staf
9C på Attarpsskolan jobbar för fullt med sitt showprojekt. Foto: Rebecca Staf