Annons

Morgonens snöfall och kyla har inte avskräckt de som är mest angelägna om att få en av de lägenheter som i dag släpps av Svensk fastighetsförmedling på Kålgården. Utrustade med värmefläktar, sovsäckar, filtar, tjocka kläder, dubbla vantar och sovsäckar har de blivande lägenhetsinnehavarna intagit kön utanför Svensk fastighetsförmedlings kontor i Jönköping.

Har hotellrum

Gunni Karlsson från Huskvarna kom redan klockan tio på lördagsförmiddagen och står som tvåa i kön.

– Jag fick tips om att vara tidigt på plats. Jag och min särbo önskar bli sambo och är därför ute efter en av lägenheterna på Kålgården. Vi har kollat runt på bostäder lite innan och nu känns det som de här lägenheterna ligger bra i tiden för oss att flytta in, berättar hon.

För att klara av kylan i kön hela natten har hon med sig en värmefläkt, filtar och är klädd i varma kläder.

Annons

– Vi turas om att stå i kön och har ett hotellrum i närheten som vi går emellan. Dit går vi och värmer oss, berättar Gunni Karlsson.

Mattias Åkesson från Bankeryd står en bit bakom dem i kön. Han berättar att han kom vid elvatiden på lördagen.

– I början var vi bra på att röra på oss, men under natten blev det att vi satt still mer och då blev det genast kallt, berättar han.

Erbjöds pengar

Intresset för att få en plats längre kön har varit stort. Mattias Åkesson och hans flickvän berättar att det kommit förbi en person och erbjudit dem pengar för platsen i kön.

– Vi skulle ringa klockan tio på söndagsförmiddagen om vi gick med på dealen. Men vi vill inte sälja platsen om vi inte får en halv miljon, säger Mattias Åkesson och skrattar.

Utrustad med fårskinn, extra underställ och dubbla vantar tycker han att natten ändå gått bra. Tiden fördriver de med att småprata med de andra i kön, som ju troligen kommer att bli deras blivande grannar. Bra för grannsamverkan med andra ord.

Missa inte filmen där Mattias Åkesson, som sovit över i bostadskön, berättar om natten.