Annons

Gymmet kommer att finnas i familjeföretaget BXB Groups nybyggda kontorshus med lagerutrymmen på Ljungarums industriområde.

Oscar Palm står för investeringarna i huset och gymmet, medan Anders Lundgren hyr in sig och sköter verksamheten. Gymmet är bara till för Lundgrens kunder och hyresgästerna i fastigheten.

– Det är ett exklusivt gym med bara 120 medlemmar. Det finns ingen som har gjort en sådan här grej innan med hälsocenter. Jag har investerat stora pengar i det och har handlat av Concept. Jag hade aldrig gjort det om det inte varit för hjälpen jag får av Anders, det är det som jag är beredd att satsa vad som krävs, säger Palm, som inte är orolig för den ekonomiska biten.

”En häftig grej”

– Det är en bit som jag går in och tar. Jag ser att allting kommer att betala sig på längre sikt, det är en häftig grej att erbjuda våra hyresgäster något exklusivt.

Annons

Oscar Palm, som tävlar i banracingserien Porsche Carrera cup, har Anders Lundgren som personlig tränare och på den vägen har de båda lärt känna varandra.

– Jag har börjat träna hos Anders, som hjälper mig med både kost och personlig träning. Det har hänt otroligt mycket med min egen kropp, jag har ett helt annat utgångsläge när jag kör bilen. Jag ser hur viktigt det är att ha en välmående kropp, det handlar om att man ska må bra. Nu vill jag att våra hyresgäster ska få chans att göra det jag har provat, säger han.

Flyttar hela verksamheten

Anders Lundgren, som har varit i hälsobranschen i tio år, kommer att flytta hela sin verksamhet till Ljungarum. Åtta personer ska jobba i det nya gymmet.

– Familjen Palm, och framför allt Oscar, tog kontakt eftersom de ville ha ett samarbete med oss. Det här kändes som ett naturligt steg för mig och min fru, säger Lundgren.

Nu ska de driva ett gym som bland annat erbjuder massage, akupunktur och kostrådgivning. Gymmet kommer att ha öppet dygnet runt, och de tider som det inte är bemannat kommer medlemmarna in med kort.

– Vi kommer att jobba med hög kvalitet och personlig service där kunden är i centrum. Det här är en rolig satsning som vi gör tillsammans, säger Anders Lundgren.

Gymmet öppnar andra veckan i september. Det ska även byggas en utomhuspool och bastu, som öppnar när man har kommit upp i 100 medlemmar.

Gym